Juniorky Douděrová a Gottwaldová na SP v Troyes v top ten, reprezentační trenér nešetřil chválou

Premiérová destinace Troyes hostila poprvé mládežnické kategorie, české cyklokrosařky bodovaly

Ve čtvrtém závodě Světového poháru ve francouzském Troyes dosáhly nejlepších výsledků z českých reprezentantů juniorky. Šestá skončila Kateřina Douděrová a devátá Amálie Gottwaldová.

V kategorii žen U23, která startuje ve společně s elitními ženami obsadila Kristýna Zemanová třinácté místo, mezi třiadvacítkářkami dojela čtvrtá.

Ve Francii několik dní pršelo a podklad byl podmáčený a uklouzaný, ale s přibývajícím časem na řadě míst vysychal.  Okruh byl technicky náročný, především svými odkloněnými úseky.

 

Trenér Petr Klouček byl hodně spokojený s vystoupením ženské části reprezentačního družstva, potěšily ho hlavně juniorky Kateřina Douděrová a Amálie Gottwaldová, které si vybojovaly umístění v top ten. „Holky zajely výborný závod, ale taky se jim vůbec nepovedl start. Když se trochu rozjely, už to vypadalo, že pojedou dopředu. Na začátku druhého kola lehla Káťa a propadla se na dvanácté místo. Amálka si škrtla tretrou o kolo a vypadla ji přezka.

Naštěstí ji brzy opravila a obě začaly stíhací jízdu. Nakonec jsou obě v desítce. Přesto si myslím, že mají na víc. Top pětka je reálná. Navíc příští týden budou startovat z první nebo druhé řady. Dobrý závod má za sebou i Daniela, která byla po nemoci. Ani Káťa nebyla v optimálním rozpoložení, tři dny vůbec netrénovala. Ještě ve středu jsme zvažovali, jestli bude kvůli nemoci vůbec startovat.“

Výborný výsledek zajela mladá slovenská naděje Viktória Chladoňová, když jen těsně prohrála spurt o vítězství.

 

Ne zcela spokojená projela cílovou rovinou na třináctém místě Kristýna Zemanová. Po slušném startu zaváhala v první technické pasáži a ztratila na odkloněné rovince několik pozic. Tím se jí nečekaně brzy vzdálila první desítka a půlminutové manko těžko smazávala.

“Dneska mi to bohužel nesedlo. Ráno jsem se cítila ještě docela dobře, ale při závodě jsem měla úplně vypnuto. Nohám se dnes zkrátka vůbec nechtělo, a tak jsem si závod dost protrpěla. Špunt a mé málo ostré lokty v první šikmině tomu také nepřidaly. Doufám, že si teď dobře odpočinu a v Dublinu se zase zkusím rvát o desítku,” zhodnotila závod Kristýna, která tak skončila v kategorii do 23 let těsně pod stupni, na čtvrtém místě.

Souboj v elitě se odehrával mezi dvojicí Ceylin del Carmen Alvarado a Puck Pieterse. Ta si sice vypracovala drobný náskok, ale od druhé poloviny závodu už jasně vévodila Alvarado. Pro třetí místo si nakonec dojela L. Brand, která se v závěru odpoutala od Italky Casasoly.

 

Ženy Elite

1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED, Alpecin Deceuninck) 49:55
2. Puck Pieterse (NED, Fenix Dceuninck) +0:21
3. Lucinda Brand (NED, Balois Trek lions) +0:44
4. Sara Casasola (ITA, FAS Airsport Services – Guerciotti) +0:49
5. Inge van der Heijden (NED, Crelan Corendon) +1:05

13.Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team) +2:14
34. Barbora Jeřábková (Brilon Racing Team) +5:22
40. Kateřina Hladíková (Brilon Racing Team) +5:58

Juniorky

1.Cat Ferguson (GBR) 39:41
2. Viktória Chladoňová (SVK) +0:00
3. Célia Gery (FRA) +0:27
4. Vida Lopez de San Roman (USA) +0:44
5. Imogen Wolff (GBR) +0:52
6. Kateřina Douděrová +1:00
….
9. Amálie Gottwaldová +1:43
14. Daniela Hezinová +2:24
26. Hanka Viková +4:16

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková