Nové angažmá pro Nikolu Noskovou, bude jezdit za francouzský tým Cofidis

“Dar z nebes..”, říká na novou smlouvu šestadvacetiletá cyklistka z Jablonce

Silniční cyklistka Nikola Nosková, mistryně Evropy a držitelka bronzu z kategorie do 23 let z roku 2017 Nikola Nosková získala pro příští sezonu angažmá ve francouzském profesionálním týmu Cofidis. Ten na svém webu oznámil šest posil včetně šestadvacetileté české vrchařky, jež se nedávno vrátila k cyklokrosu s cílem vybojovat si účast na únorovém mistrovství světa v Táboře.

 

Nikola Nosková, jež je také čtyřnásobná mistryně republiky v této sezoně závodila za dva španělské týmy – nejprve za již zaniklý Zaaf, který z finančních důvodů ukončil na jaře svou činnost a od srpna za Massi-Tactic, kde ale smlouvu neměla prodlouženou. Minulý týden oznámila návrat do terénu a připojila se k jabloneckém celku Czech MultiSport Coaching. Nyní přišla pro Nikolu výborná zpráva – získala angažmá i pro silniční závody.

 

 

„Měla jsem telefonát přímo s vedením Cofidisu, pak se spojili s mým agentem a dořešili detaily smlouvy. Tu mám zatím na rok. Přestup do týmu Cofidis je dar z nebes. Chtěla jsem být součástí dobrého týmu, který má špičkové vybavení a účastní se prestižních závodů. Přesně to Cofidis splňuje,“ svěřila se nadšeně Nikola. „Už v prosinci máme první teamový sraz, kde se dozvíme i program na nadcházející sezónu. Mě vyhovují etapové závody, mám ráda dlouhé, náročné etapy s dlouhými kopci. Cílem bude udělat vše pro to, abych pomohla týmu vyhrávat a podala co nejlepší výkon,” dodala Nikola Nosková.

 

Tým Cofidis Womans Team existuje od roku 2022 a úzce spolupracuje s mužským týmem, který patří mezi ty nejprestižnější a to již od r. 1997. Sice nepatří mezi WorldTeamy, má licenci Continental, ale dostává pozvánky na největší závody. Spolu s Nikolou Noskovou jej posílila i aktuální juniorská mistryně světa Francouzka Julie Begová.

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková