Nejpopulárnější kola ze stáje FESTKA. A které se líbí vám?

Před víkendem trochu krásy. Společnost Festka představila pět kol, které se těšily největší oblibě na sociálních sítích v roce 2023. Náš favorit je jasný!

Český výrobce špičkových karbonových kol FESTKA sestavuje již od roku 2020 hitparádu svých nejpopulárnějších příspěvků na sociálních sítích za uplynulý rok. Stejně jako v předchozích letech skončilo na prvním místě kolo vytvořené ve spolupráci s umělcem. Podívejme se společně na pořadí na prvních pěti místech s komentáři od spoluzakladatele značky Michaela Mourečka.

5. MÍSTO                 FESTKA Scalatore pro Scampi Cicli

Proporčně dokonalé kolo osazené špičkovými komponenty od značek Chris King, Darimo a THM. Minimalistickou grafiku z naší Core kolekce, která je založená na kontrastu obnaženého karbonového povrchu se střídmými barevnými logotypy, doplňuje jen drobné logo prodejce na vidlici.

4. MÍSTO            FESTKA Scalatore OK40

Tento švihácký Scalatore, naše modelová vlajková loď, si vymazlil jeden z našich zaměstnanců – Ondřej Kubeš – jako dárek sobě samotnému ke 40. narozeninám. Grafika, které náš art direktor Tomáš Hnida i majitel kola označují jako neo-retro, má snoubit rychlost, tradici i žhavou současnost. 

3. MÍSTO            FESTKA Rover pro Velodrom Katowice

Tato nenápadná FESTKA Rover – náš hybrid na silnici a štěrk – si vysloužila místo na pódiu nejenom pro svou designovou čistotu, ale také díky skvěle využitému prostředí koncertního sálu, kde ji zákazník nechal zazářit ve světle reflektorů a blesků fotoaparátů.

2. MÍSTO             FESTKA Doppler X Edition

Náš přední prodejce, malajský Cyclist Wardrobe, si dal na čas, než se pustil do stavby tohoto krasavce, který vznikl jako limitovaná edice s DLC úpravou titanových částí rámu k desátému výročí založení Festky v roce 2020. Jak se dalo od tohoto dealera očekávat, kolo je osazeno špičkovou kolekcí komponentů.

1.MÍSTO            FESTKA Spectre Bodies

Naše spolupráce s grafikem a tiskařem Jakubem Koisem pro nás byla událostí uplynulého roku a to nejenom díky Jakubově úžasnému dílu, ale také proto, že jsme tak představili světu novou, radikálně aktualizovanou podobu našeho modelu Spectre. Reakce veřejnosti na ručně malovaný koncept nazvaný BODIES předčila všechna naše očekávání a kolo se stalo středem pozornosti na veletrhu řemeslně vyráběných kol Bespoked v Drážďanech i na pražském Designbloku.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková