Strava art: Pocta OH v Paříži, oslava sportu i zápis do Guinessovy knihy rekordů

Olympijské hry v Paříži, jako největší sportovní událost letošního roku se staly inspirací pro dva francouzské cyklisty Guillauma Koudlansky de Lustrac a Vincent Brémond. Ti se totiž rozhodli vzdát hold tomuto sportovnímu svátku v sedle kol a naplánovali si opravdu úchvatnou trasu. A jejich snažením jim zároveň vyneslo i zápis do Guinessovy knihy rekordů.

 

Guillaume Koudlansky de Lustrac a Vincent Brémond vyrazili od Eiffelovy věže, symbolicky přesně šest měsíců před olympijskými hrami, které odstartují v Paříži 26. července. Trasa, která podle Stravy měřila 2196,21 kilometrů a měla celkové převýšení 14 712 metrů ujeli oba cyklisté průměrnou rychlostí 22,8 kilometrů! V sedle kola tak byli 96 hodin a 11 minut, tedy čtyři dny. Celkem potřebovali na vytvoření světového rekordu deset dnů

Unikátní kresba zamíří do Guinessovy knihy rekordů

Každý z olympijského kruhu měří přibližně 439 kilometrů. Tím si oba cyklisté nejspíš zajistí i zápis do Guniesovy knihy rekordů za největší GPS kresbu na kole. Jde o třetí francouzský tým, který usiluje o tento prestižní úspěch v podobě rekordu na Strava Art během posledních dvou let.

Těsně totiž překonali snažení také francouzské dvojice, která namalovala obří srdce – to měřilo 2 162 km, což znamená poměrně malý rozdíl, a to pouhých 34 km.

A dle samotných aktérů to mohlo být ještě těsnější, nebýt pár malých oklik při hledání úkrytu a potravy, které ale zároveň ohrozily pravidelnost kruhů.

Snahou francouzských cyklistických nadšenců, kromě vytvoření zápisu do Guinessovy knihy rekordů, bylo i propojení s organizací „Le Sport a du Coeur“, jejímž cílem je využít sport jako sílu pro dobro společnosti.

“Berte olympiádu jako záminku, abyste mohli více sportovat a rozhýbat se, i kdyby to mělo být nakreslení jen pětikilometrového písmene“, vzkázali přes sociální sítě oba rekordmani.

Zdroj:GSN

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková