3 důvody proč jet Pražskou 50…aneb tip na příští sobotu

Pozvánka na závod , který patří mezi klasiky v českém kalendáři. Za rok oslaví “plnoletost”. Author Pražská 50 a její tým zve na 17. ročník….

Podzimní víkendy nabízí pro cyklo nadšence a především ty, co se rádi zapojí do závodního dění, stále velký výběr akcí. Snad v předtuše blížící se pauzy, kdy sychravé dny k pohybu venku moc nelákají….

Mezi tradiční zážitkové závody patří i Pražská 50. Třetí  zářijový víkend se u vysokoškolských kolejí v Dejvicích schází na osm stovek  cyklistů – od profesionálů až po ty, co jízdu pojmou jako rekreační, na pohodu. Top závodníci bojují o každou vteřinu, se snahou vybojvat co nejlepší umístění. Cílem těch ostatních je projet trať bez šrámů a motivací je možná vzájemný souboj o čas s parťákem z týmu nebo kolegou z práce. I tak je čas se porozhlédnout po kraji – trať mijí hrad Okoř, projíždí Divokou Šárkou a ukazuje zajímavá místa okolí hlavního města.

Letošní ročník má i charitativní účel – pořadatel se propojil s nadací  Olgy Havlové a část startovného každého účastníka půjde na konkrétní pomoc :  tříleté holčičce, s vážným svalovým onemocněním.

Závod nedělá jen samotná trasa, ale vše kolem, zázemí i péče pro účastníky. A tak se můžete po závodě těšit na teplé jídlo ve studentské menze, ovocné knedlíky dodají jistojistě ztracenou energii, postaráno bude i o vaše ratolesti – pořadatel otvírá jednodenní mateřskou školu, kde od 7:30 do 16 hod. A samozřejmě – hlídané depo pro kola, tak aby jste si mohli v poklidu odejít jak na oběd, umýt se nebo okouknout stánky přítomných vystavovatelů.

Tři důvody proč dorazit :

1. závod s pěknou atmosférou, trasa není technicky náročná
2. svou jízdou pomůžete dobré věci
3. užijte si víc – v rámci jednoho závodu je více soutěží – rodinný tým, firemní tým, tandem

Důvod navíc pro DNK ! Jedna členka naší redakce, mimochodem osminásobná vítězka závodu, nebude chybět, i když tentokrát v jiné roli, než závodní. Ženský tým ale skládáme. Pokud se chystáte na start, budeme mít stánek s logem DNK mezi vystavovateli – přijďte za námi.

více info : http://www.prazska50.cz/index.php

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková