SCOTT představil dámskou kolekci dresů a doplňků.

Minulý týden naše redakce zavítala na testovací den značky SCOTT, spojenou s prezentací nového oblečení a doplňků. Kola tentokrát necháme stranou, cílem naší pozornosti byla především sekce s krásnou kolekcí nových dresů, které opět navrhovala česká designérka Michaela Jauk.

SCOTT

Není mnoho cyklistických značek, které se mohou pochlubit tak komplexní a širokou nabídkou, jako je to v případě švýcarského SCOTTU. V dámské kolekci to platí jak pro nabídku kol, tak především pro velmi obsáhlou kolekci sportovního oblečení na silnici i do terénu. Pestrý výběr barevných kombinací, střihů, rozličných materiálů, včetně unikátní Pro Tec technologie, vše pečlivě zvoleno tak, aby oblečení poskytlo co největší komfort při každodenním  využití  Myslíme si, že i přes naše občasné ženské rozmary si tady musí vybrat úplně každá.  A pokud jste multi sportovkyně, tak vězte, že se u Scottu můžete obléknout od hlavy až k patě třeba i na oblíbené běhání. Materiály disponují stejnou kvalitou, jako je tomu u věcí cyklistických.

Tady je alespoň část z toho, co se pro nás na příští rok chystá.

Scott RC PRO je kolekce silničních dresů, splňující ty nejnáročnější kritéria. Díky použitému jemnému elastickému a rychleschnoucímu materiálu se stane vaší druhou kůží. Má sportovní střih, dlouhý, skrytý zip, na bocích a spodní části rukávu síťové vsadky pro lepší ventilaci.

_MG_9034

Pro chladnější dny je varianta dresu Scott RC PRO s dlouhým rukávem, ten je zakončen pružným lemem, nechybí reflexní prvky. Ke všem barevný variantám jsou do setu i cyklistické kraťasy, jak s kšandami tak i pasové.

 _MG_9015

Řada Scott ENDURANCE je velmi oblíbenou, a díky zvoleným materiálům i střihu, nabídne komfort pro dlouho jízdu. Zajímavým detailem je skrytá boční kapsička na zip, zadní strana dresu má pak kapsy dvě velké.

_MG_9027

I v řadě ENDURANCE máte možnost jezdit v chladnějších dnech, jemně zateplený dres má volnější střih, pod který v pohodě oblečete spodní vrstvu. Samozřejmostí jsou silikonová zakončení, bránící nepříjemnému vyhrnování.

Úplnou novinkou, která reaguje na narůstající zájem žen a dívek o trailové ježdění je řada Scott Trail AS. Od pohledu jsou dresy volněji střižené, materiály v sobě kombinují potřebu ventilace a zároveň i větší odolnosti proti oděru a ušpinění.

Tři základní barevné kombinace: oranžová, modro fialová a zelená, v několika vzorových variacích umožňují dresy s kraťasy zajímavě kombinovat. Záleží jen na vás, která z barev vám padne…

Parádní zástupce trailové řady Scott trail AS – zateplená bunda i kraťasy, s velmi pohodlným střihem, který podporuje elastická vsadka v oblasti boků a zad. Získáte tepelný komfort a volnost pohybu v čase, kdy už je potřeba se tepleji oblékat.

_MG_8945

_MG_8939

Ochrana, komfort a pohodlí – to v sobě snoubí nová helma Scott CENTRIC. Systém větracích otvorů byl pečlivě testován i ve větrném tunelu, pro zachování bezpečnosti a ventilace zároveň použil Scott jako první  MIPS with Scott technology. Jde o perforaci dosud kompaktní části, při zachování její funkce. Sympatický je i tříúrovňový upínací systém, s možností upravit hloubku, pohodlně usadit culík..

 

Pro závod i pro trénink jsou tu dámské tretry Scott MTB RC, v kombinaci, která vám bude barevně ladit k dresu i helmě. Tretry, vážící pouhých 300g (US 8,5) se stahují pomocí dvou Boa přímo od špičky, mají karbonovou podrážku, s indexem pevnosti 10. Kdo hledá to nejlepší, má jasnou volbu.

 

Top kvalitu najdete i v silniční sekci, Scott Road RC Lady nabízí tretru bez kompromisů. Pevná bota, s důrazem na aerodynamiku, zároveň možnost perfektního usazení na noze, což podpoří opět stahování Boa. Váha boty je 220g a v nabídce najdete od velikosti 36 do 42. Bílá perla mezi retro stylem, který zastupují tretry s tkaničkami, což je trend příštího roku u vícero značek.

Ostatní krásy máte připravené v naší fotogalerii…

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková