Představujeme TREK SILQUE S 6

Jednodenní zastávku u nás měla takhle kráska jménem Silque S 6. Jak se vám líbí její elegance?

Přestože silniční sezóně v českých kotlinách bezesporu odzvonilo, představíme vám jeden pohledný kousek, který už v tuhle chvíli putuje jako narozeninové překvapení  k  nové majitelce.  Abychom to upřesnily, v době publikování našeho článku už doputoval. Zastoupení značky Trek nám dovolilo omrknout silničku z řady Silque, konkrétně prostřední model, označený jako S 6.
mm

silque-celek

mm
Modelová řada SILQUE už má v nabídce dámských kol značky Trek své pevné místo, nechybí ani v kolekci 2017. Silque mají mnoho shodného z nových technologií svého pánského protějšku – velmi povedeného Domane, zejména tlumící systém IsoSpeed, díky němuž se kolo stává výrazně pohodlnějším i na rozbitějších silnicích.
mm

Jak se „blýskne“ před novou majitelkou právě Silque S6 ka?
Pojďme si ji prohlédnout. Model Silque S 6 je v elegantním barevném provedení, základem je černá perleť, s bílo fialovými pruhy a logem. Hra barev, když na rám zasvítí sluneční paprsky kolo krásně rozjasní. Šmrncovní střih, respektive tvar rámu, vše jen podtrhuje.
mm

_mg_1630

mm

Silničky Silque mají, napříč všemi řadami, karbonový rám, Silque S 6 dostala do vínku kvalitní 400 series OCLV karbon, který nabídne nižší hmotnost rámu zároveň tlumící schopnosti. Sportovně zaměřené jezdkyně ocení i provedení v standardu E2, což je úprava hlavové trubky, kdy je rozdíl v rozměru horního a dolního ložiska hlavového složení. Obě ložiska jsou integrovaná dovnitř trubky, která je teda konická přední část rámu je tedy tužší a při spurtu pevnější a rychlejší přenos síly do šlapání.
mm

_mg_1606

mm

Také systém IsoSpeed k modelům Trek Silque neodmyslitelně patří a dělá z kola pohodlnější silničku, vhodnou na delší jízdy. Jak systém funguje?  Zjednodušeně řečeno: sedlová trubka není spojená napevno s horní rámovou trubkou, takže může pružit v celé délce od středu až k sedlu, ne jakou běžného kola, kde pruží pouze ta část sedlovky, která je mezi rámem a sedlem.

mm

_mg_1621

mm

Další zajímavý detail je možnost instalace senzoru snímání rychlosti a kadence Duo Trap. Kdo to myslí s trénováním vážně nebo hledá možnost svého zlepšení, určitě tuto možnost ocení.
mm

Shimano Silque
Silque S 6 je z větší části osazena komponenty Shimano Ultegra a protože jde o dámský model, padla i skvělá volba při výběru osazení na kompakt, konkrétně kombinaci 50:34. Malý převodník a kazeta 11-32, nabízí skutečně vrchařskou kombinaci.

mm

silque-sedlo
m

_mg_1608

mm

Další komponenty jsou, jak jinak, z kolekce Bontarger, včetně dámského sedla Anja Comp. A značku Bontrager najedete i na ráfcích, připravených na pláště Tubeles ready. V továrním vybavení je na  Silque S6 model  R1-Hard, v šíři 25mm.

mm

riditka

mm

Trek svou řadou Silque podporuje rostoucí zájem žen o silniční cyklistiku a zároveň vnímá jejich požadavky na kvalitní kolo. Proto je možnost výběru hned z pěti karbonových modelů, kdy cena základního začíná na necelých 60 tisících. Víc už prozradit nemůžeme, snad jen to, že takový dárek můžete pánové, své milé nadělit třeba i k vánocům a rozhodně to nebude krok vedle…

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková