Katka Nash opět řádí! Vyhrála etapu na extrémním závodě The Lost Sierra Triple Crown

Kateřina Nash je nezlomná, před třemi týdny zářila v silničním etapovém závodě Women´s World Tour, tento víkend zvítězila v náročné etapě terénního závodu The Lost Sierra Triple Crown.

 

The Lost Sierra Triple Crown, je akce pro ty, kteří hledají výzvu nejen fyzickou, ale i dovednostní. Tento závod se skládá ze tří různých etap, jejichž výsledky se pak sčítají.

První závod ze série, který se jel tento víkend je Lost & Found 100-mile Gravel Grinder. Jak už název napovídá trať hlavního závodu je dlouhá 100 mil. Na této trase závodníky čekalo nejen 7000 tisícové převýšení!! Ale 80 % tratě vede po neuhlazených hliněných trailech, dlažbě, štěrkových silnicích, ale také náspu historické železnice, kde je zbudovaný trail.  Volba vhodného kola je na každém závodníkovi, aby vybral chytře. Katky volba byla, zdá se, naprosto dokonalá, celou trasu zvládla za 5h34 min a druhou v pořadí porazila o bezmála půl hodinu. 

Katky vítězný gravel bike
Katky vítězný gravel bike

Druhým závodem, který nyní Katku čeká je Downieville Classic cross country. Etapa měří pouze 29 mílí, kdy závodníci jedou po tzv. “Gold Rush”, štěrkové cestě, které vede z horského města Sierra City (nadmořská výška 4.100), až na hřeben Sierry Nevady (nadmořská výška 7,100 m). Po tomto stoupání čeká závodníky padák 5 200 vertikálních stop do centra města Downieville.

Grinduro je poslední závod z této série. Název vystihuje cestu, na které se jede a také charakter závodu, což je klasické enduro, kdy se nepočítá celková doba okruhu, ale pouze jeho čtyři segmenty, každý zhruba na 5–7 min. I tak jde o těžký závod, během trasy závodníci čeká převýšení 7500 stop na 60 mílích, a to není rozhodně nic odpočinkového.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková