Bike Night Series už po osmé! Nažhavte světla, noční zábava začíná

Zážitky, adrenalin, zábavu s přáteli až do pozdního večera – to vše můžete zažít při nočních závodech. Kde se jezdí, jak jsou těžké a co vše vás čeká?

Podzimní čas a brzké stmívání rozhodně pro většinu neznamená konec s ježděním i během pracovního týdne. Nastává čas vytáhnout svítilny. Jiný rozměr zážitku, který nabídne noční ježdění, kdy se projíždíte za světla své čelovky po stezce, kterou třeba znáte z denních vyjížděk, stojí za to. A co teprve vše sdílet v partě stejných nadšenců!

Již osmý rok se pro komunitu pravověrných bikerů, kteří mají v sobě buď dávku soutěživosti anebo si chtějí „jen“ noční vyjížďku na připravené trati užít a pak sdílet své zážitky s přáteli, se rozjíždí seriál krátkých nočních závodů Bike Night Series.

O trati, výkonech a plném břichu

Při BNS jsou tratě situovány do krátkých, 3–4kilometrových okruhů, jsou členité a technicky středně náročné. Krásné, „old scholl“ cross country, žádné skoky, kamenité rock gardeny. Vše jde sjet nebo bezpečně sejít po svých.

První závod zavítá do Hostivařského lesoparku, kde na účastníky čeká spousta hladkých singlů, zatáček, jeden poctivý výjezd.

Další dva závody jsou pak natrasovány v oblíbené lokalitě – na Točné. Druhý závod má stejný formát, jako v Hostivaři, BNS finále se jede jako jeden, zhruba 24km okruh. Pro elitní muže je vypsán závod na 4-5 kol, tak, aby byl čas vítěze je kolem jedné hodiny. Ženy mají vždy o okruh méně. Finálový závod jedou všichni v shodné délce. 

BNS – to není jen o výkonu. O pozice na stupních vítězů se pere jen malá část startovního pole. Ta větší si jede pro zážitek a jeho sdílení. Co vyžaduje plný výkon, jsou jen vaše světla.

Vyhlašování je vždy v zázemí restaurace, kde každý závodník dostává v rámci startovného teplé jídlo. Pravidelní účastníci se už jistě těší na gulášek nebo poctivé rizoto.

Speciálně pro ženy

Ženy jsou obecně na všech závodech v menšině, přesto a nebo právě proto pořadatelé vypsali motivační kategorie. Kromě těch dam, které si závod chtějí střihnout plnohodnotně (ženy Elite, bez rozdílu věku), je tu kategorie Ženy zkušené.

Kdo sem patří? Jedním parametrem je věk nad 40 let, ale v této kategorii mohou závodit i ty, ženy, které jsou maminkami od dětí. Ty totiž z logiky věci nemají tolik času na trénink…

 

Světlo nutností

Tratě jsou označeny specielními značkami, které doslova září při nasvícení vašimi reflektory. Přestože většinou nejedete osamocena, dobré světlo je nutností i pro vaši bezpečnost. Základem je světlo upevněné na řídítkách, hodí se i doplňkové, které si připevníte na helmu. Jakou svítilnu si pořídit? Přečtěte si, podle jakých parametrů světlo vybírat…

Fandit, fotit…

Pokud jezdíte jako doprovod, tak věřte, že i tady, přes všudypřítomnou tmu, je na co se dívat a koho povzbuzovat. Závod má díky krátkým okruhům spád a vaše fandění ocení úplně každý na trati.Pokud vás baví focení, opět budeme vyhlašovat soutěž o nejlepší fotografii z celého seriálu.

 Kam a kdy dorazit?

 Čtvrtek 10.10.2019, Hostivař II. , ul. Turínská, rekr. středisko na Šancích​

 Středa 16.10. 2019, Točná I. , Cholupice, rest. U Čámrse

 Středa 23.10.2019, Točná II., Braník, Lodnická ul., Vodácká krčma U Sváry


Více informací zde: www.zavodyvpraze.cz

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková