Světový pohár začíná – do boje jdou ženy do 23 let

Už jen hodiny se odpočítávají do zahájení nejvýznamnější bikové akce, která se na území České republiky koná. Startuje Světový pohár horských kol.

Sobotní závod mladých žen (U 23) odstartuje kolotoč letošního Světového poháru horských kol a závod v Novém Městě na Moravě je tím prvním. V areálu Vysočina už to “žije” – profi týmy postavily své kamiony, stany, vybudovaly zázemí pro své závodníky. Ti podle svých zvyků krouží na trati, někteří už jen lehce vykmihávají únavu z nohou, na zdejších silnicích. Nervozita pomalu stoupá…

První startovní výstřel zazní v sobotu, až o půl páté odpoledne a vyšle na trať první kategorii, kterou je závod žen do 23 let. Česká republika bude mít na startu čtyři závodnice, které se pokusí atakovat přední příčky. Kromě Denisy Bartizalové (KONA cycling point)  a dvou týmových kolegyň – Venduly Kuntové a Elenen Vaníčkové (REMERX Merida Team Kolín) je největším želízkem v ohni Barbora Průdková (NUTREND- Specialized) , která je sice v této kategorii prvním rokem, ale v loňské sezóně dokázala celkově ovládnout juniorskou světovou sérii.

Bára Průdková
Sympatická, usměvavá dáma s helmou – tak se Barča představila na maturitním tablu

Čerstvá maturantka Bára,  je skutečně talentovaná a nesmírně pohodová závodnice, která ale dokáže v závodě nechat úplně vše, aby dosáhla co nejlepšího výsledku.

V loňském roce jsme ji představily v krátkém profilu, těsně před odletem na OH mládeže.
O tom, jak se cítí dnes, o ambicích i zážitcích z včerejšího tréninku na zdejší náročné trati, si můžete přečíst více v rozhovoru na mtbs.cz.

 

Autor: KajaP

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková