VÁNOCE S …Terezou Huříkovou – Němcovou

Kde a jak tráví poslední dva týdny v roce půvabná bikerka, Tereza Huříková – Němcová ? Kolik povinností jí přinesla nová role, mladé paní …?

Tato osmadvacetiletá bikerka má na svém kontě řadu světových úspěchů, ale i roky hledání ztracené formy. Zkrátka už ví, co je rub a líc profesionálního života vrcholového sportovce. I v letošním roce měla Tereza Huříková-Němcová závody, na které by raději zapomněla, ale také si prožila pocit vítězství, povedeného závodu, prodané formy. Ale bezesporu nejvýraznější zážitek byl mimo závodní scénu.  V říjnu se provdala za svého dlouholetého přítele. Jak budou vypadat vánoce mladé paní Němcové ?

 
Jak vypadá tvůj program v posledních dvou týdnech roku ?
Krom tradičního tréninku přidám netradiční, avšak pro tuto dobu obvyklé, balení dárků, pečení perníčků, vánočky a samé takové příjemné věci.

Kolik dní tréninkového volna si dovolíš ?
Úplné volno nakonec mít nebudu, protože jsem cyklokrosových závodů moc neobjela, čili budu během Silvestra na horách s přáteli chodit po Fatře a kolu dám na chviličku pokoj.

Je u tebe štědrý den sportovní nebo den lenošení ?
Na Štědrý den plánujeme s mojí tréninkovou partou speciální trénink v tělocvičně, kterou vyzdobíme a dáme si do těla tak nějak víc slavnostně, asi si budeme házet cukrovím, čí co 🙂

Kde ( s kým) budeš trávit vánoce?  Budou něčím letos výjimečné-když jsi čerstvě mladou paní ?
Jako každý rok budu se svou valašskou rodinou, po Vánocích pak s tou šumavskou, takže se těším, že letos nebudu tolik pendlovat, mám totiž rodinu po celé republice.

Dodržuješ českou klasiku, tedy kapra a bramborový salát ? 
Nad rybí polévkou jsem si jako dítě pravidelně vyplakala oči, jíst jsem se jí dosud nenaučila. Ani smažené rybí podkovy a majonézový bramborový salát mi nejdou do pusy, takže nejvíc si pochutnám na přírodní úpravě mladého kapra, pěkně na citrónku a bylinkách a salát nesmí být studený. Chutná mi rakouský bramborový salát, nebo klasika s jogurtem.

Co pečení cukroví ? Patří to k činnostem, které si v předvánočním čase nenecháš ujít ? Pokud ano, co děláš nejraději ?
Recept na Vánočku je u Němcových vzácným dědictvím, jakožto v pekařské rodině, takže jsem se pěkně jela učit k dědovi a babi, jak správně na vánočkové těsto a jak ji uplést z 5,3 a dvou pramenů. Krom toho peču perníčky, jinak cukroví nemáme moc rádi. Jsem zvyklá péct bez bílého cukru a mouky, másla a taky bez receptů 😉 Když budu mít čas, udělám nějakou zdravou verzi, ale uvidíme.

IMG_1947

TOP pohádka, na kterou se těšíš….pokud během svátků sleduješ TV
No, TV máme spíš jako povinnou výbavu moderního bytu, ale ráda bych viděla nové pohádky například s mým oblíbencem Jirkou Mádlem a tak si je určitě nahraju!

A nějakou vánoční perličku bys pro nás neměla ? 
Perlička? Jsem závislá na Štědrém večeru pod vánočním stromkem. Zjistila jsem to, díky své moderní tchýničce, která na naše společné Vánoce kdysi připravila takové světlo-chobotnici z malých žároviček a já se při pohledu na hromadu dárků pod tím, rozbrečela! Miluju sice nejvíc živé stromy, ale na Vánoce kousnu i uříznutý snáz, než umělou či jinou verzi. To teda o kaprech neplatí, tam rozhodně volím radši verzi už neživou:-)

IMG_3691

Díky za povídání a přejeme krásné vánoce !

Autor: Kája P.
Foto: archiv Terezy H.-Němcové

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková