VÁNOCE S … Karlou Štěpánovou

Další z krátkých rozhovorů o (před)vánočním čase, tentokrát s mistryní republiky, Karlou Štěpánovou…. Jsou pro ní vánoce svátkem klidu ? Odpověď i na dalších pár všetečných otázek najdete v našem článku….

Tato bikerka prožila letos jednu z nejlepších sezón své kariéry. Svůj první titul mistryně republiky ozdobila i vítězstvím v ČP horských kol, posunula si své výsledkové maximum ve Světovém poháru, když dokázala nakouknout do elitní dvacítky. A její plány pro příští rok jsou neméně ambiciózní. Předvánoční čas netráví na Mallorce, jako některé její soupeřky, po krátké pauze se pustila znovu do tvrdého tréninku doma, v Čechách. I Karly jsme se zeptaly, jak si užívá sváteční dny a závěr roku….

Jak vypadá tvůj program v posledních dvou týdnech roku ?
Co se týče cyklistiky tak žádná změna. Jen se do tréninkového deníku musí ještě napasovat návštěvy všech možných příbuzných, výzdoba, pomoc při pečení cukroví… i když tam se zrovna nepřetrhnu 🙂 A hlavně vyrábění vánočních dárků, dát do toho spoustu úsilí a na štědrý den si vychutnat tu radost! To na tomhle času zbožňuji…

Kolik dní tréninkového volna si dovolíš ?
To ani moc nemám, většinou je trénink takové příjemné vypadnutí ode všeho toho vánočního zběsilého shonu… Přes Vánoce je vlastně i trénování intenzit oáza klidu, takže nevypouštím, ale jedu dál!

Je u tebe štědrý den sportovní nebo den lenošení ?
Dopoledne chodívám na silniční švih po svých oblíbených místech v jihočeském kraji a pak si zaslouženě lenoším na gauči a nasávám atmosféru, zdobím, a psychicky pomáhám mamce s vařením. Samozřejmě zkouknu pár pohádek, abych byla v obraze 🙂

Kde a s kým budeš trávit vánoce. Budou něčím letos výjimečné ?
Každoročně je trávím doma ve Zlivi s rodinou. Naše Vánoce jsou vždycky něčím výjimečné! Ne že by hořelo nebo tak, ale u nás doma je vždycky takovej mumraj… Svátky klidu to moc nejsou! Táta si dělá srandu z prarodičů, ty to stejně neslyší, ale slyší ho máma a nadává. Mamka každoročně nic nestíhá, jedna babička se pořád pochichtává, druhá skoro nic neslyší, tak se na ní musí nahlas. No a dědovi je všechno jedno, když má sklenku vína a písemné pozvání ke štědrovečernímu stolu… Prostě blázinec!

10414642_10201892769479940_2160108990963894530_n

 Dodržuješ českou klasiku, tedy kapra a bramborový salát ?
Jo,jo, každý rok si alespoň kousek dám ! Mamka má super bramborovej salát a děda nosí kapra, takže bych nerada někoho urazila. I když kapra moc nemusím, většinou je moc dobrej a nesmrdí rybinou. Jen ty kosti se u svíček, kterýma každoročně rádi svítíme u stolu, špatně hledají.

Co pečení cukroví ? Patří to k činnostem, které si v předvánočním čase nenecháš ujít ? Pokud ano, co děláš nejraději ?
No popravdě bych si to pečení nejraději ujít nechala, ale jako správná dcera chci každoročně alespoň na chvilku v kuchyni pomoci. Mám ráda marcipánové cukroví, které se tady sice nepeče, ale při modelování se fantazii meze nekladou! (Loni jsem vyrobila červené a zelené mochomůrky, měli i ty tečky, ale nikdo je nechtěl moc jíst, protože vypadaly fakt jedovatě 🙂 Naopak nesnáším mačkání rumových koulí… to je nejhorší činnost co se dá vymyslet! Mačkáte jak blázni, furt se to rozpadá a ještě vás bolí ruce…

TOP pohádka, na kterou se těšíš….
Mně se líbí skoro všechny, asi nemám zrovna nějakou top. Samozřejmě žádný rok nevynechám Popelku a Mrazíka, to už je takovej folklór. Ale v noci po pohádkách většinou dávaj dobrý filmy! Na ty koukáme s tátou spíš 🙂

Máš nějakou  zajímavost, perličku….třeba jaký jsi dostala nejkurióznější dárek ?
Jediná perlička asi je, že každoročně dostávám od rodičů tak dvacatery spodní kalhotky. Ne že bych se chtěla chlubit, ale doma už mám opravdu slušnou sbírku krajkového prádla různých tvarů a velikostní!

1614250_630801197008831_6675580884331342816_o

VÁNOCE S…Terezou Huříkovou
VÁNOCE S…Barčou Průdkovou
VÁNOCE S…Pavlou Havlíkovou

Autor: Kája P.
Foto: archiv

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková