Czech Mix Team míří na první letošní UCI závody do Kyjeva

Pětice českých reprezentantek z Czech Mix Teamu se o víkendu zúčastní mezinárodního závodu v Kyjevě, jede se časovka a závod s hromadným startem.

První mezinárodní závody pro ženský výběr pod hlavičkou Czech Mix Teamu v sezóně 2016 jsou v plánu tento víkend 28. – 29. května v ukrajinském Kyjevě. Zde se na start postaví pět cyklistek v sobotním silničním závodě Horizon Park Women Challenge, v neděli pak tři z nich nastoupí i k časovce VR Women ITT se startem v Sukholuchye. Oba jednorázové závody jsou zařazeny do kalendáře Mezinárodní cyklistické federace v kategorii 1.2.

Ačkoli je Czech Mix Team v letošním roce ochuzen o stabilní opory, jakými byly Pavlína Šulcová nebo Zuzana Neckářová, které v loňském roce ukončily aktivní závodní kariéru, podařilo se získat několik pozvánek i na takto kvalitní závody, jako je právě Horizon Park Women Challenge. V sestavě letos dostanou příležitost především závodnice, které jsou příslibem pro českou ženskou cyklistiku do budoucna. V nominované pětici, která odcestuje do Kyjeva, jsou mladé závodnice jako je Elena Vaníčková, Tereza Gargelová nebo Aneta Rotterová, vítězka celkového pořadí Českého poháru z minulého roku. Sestavu doplní dlouholetá opora týmu Božena Kučerová a aktuální vedoucí závodnice Českého poháru Naďa Voráčová. K nedělní časovce pak sportovní ředitel Czech Mix Teamu Vladimír Kříž nominoval trojici Rotterová, Vaníčková, Voráčová.

Závody pro elitní ženské kategorie letos poprvé doplní sérii International Race Horizon Park 2016, která se koná již pátým rokem u příležitosti oslav Dnů Kyjeva. Sobotní závod se navíc odehraje v samotném centru města na ulici Chreščatyk, kde závodnice i závodníci několikrát projedou okolo známého Majdanu Nezaležnosti.

486-czech-mix-team-elite
Czech Mix Team v loňském roce při mezinárodních závodech v Nizozemí

Czech Mix Team je sdružení ženské silniční cyklistiky sestávající se z českých cyklistek, které závodí na profesionální úrovni, nemají však smlouvy s profesionálními týmy a pod hlavičkou svých domovských týmů nemohou nastoupit k závodům katogerie UCI. Fungování týmu a veškerá podpora je zajišťována díky sponzorům a partnerům týmu: Cettec, Effettec, Bicykl Kříž, Auta Olomouc, Equinox Wheels, Sýkora Sportswear, HAAS s.r.o. a za osobního přispění Michala Frantíka, Vladimíra Kříže a Tomáše Konečného. V loňských letech navíc samy cyklistky dokázaly část prostředků zajistit prodejem kalendáře, který po sezóně nafotily.

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková