SP v cyklokrosu: Havlíková s defektem na 14. místě

Osmá žena z loňského celkového hodnocení SP v cyklokrosu, Pavla Havlíková skončila v nizozemském Valkenburgu na 14. místě a nepodařilo se jí tak obhájit bronz z minulého roku. Výborným výkonem se blýskla Jana Czeczinkarová…..

Světový pohár v cyklokrosu měl tuto neděli na pořadu svůj třetí díl. Po dvou úvodních závodech, které se odehrály  v Las Vegas a v Iowa City se také rozjela  evropská část seriálu a cyklokrosovou elitu přivítal nizozemský Valkenburg.  Toto místo není v kalendáři světových pohárů žádný nováček, vrcholná soutěž se zde konala již třikrát a příští rok se tu odehraje  mistrovství světa. I proto sem vyrazila velmi početná výprava české reprezentace, aby tu závodníci na ostro otestovali nově přepracovaný okruh, nachystaný již pro světový šampionát.

V ženské sestavě nechyběla obhájkyně loňského bronzu, Pavla Havlíková, úřadující mistryně republiky, Martina Mikulášková a také bronzová medailistka z evropského šampionátu, Jana Czeczinkarová. Nemoc naopak vystavila stopku české naději, Nikole Noskové, která tak na poslední chvíli ze soupisky vypadla.

Na okruhu 3350 m dlouhém si pro vítězství s bezpečným náskokem 26 vteřin mistryně světa Ellen van Loyová, před svou krajankou Sophie de Boer, třetí v cíli pak byla Belgičanka Sanne Cant.

 

Z českých závodnic se dařilo nejvíc Pavle Havlíkové, která skončila na 14. místě. K spokojenosti měla ale daleko, po startu se sice pohybovala na průběžně 7 – 10 příčce, ale v polovině závodu ji postihl defekt předního kola a odsunul z bojů v top ten.

Velmi pěkný závod zajela Jana Czeczinkarová, která dojela na 17. místě, ale v její věkové kategorii U23 byla na druhém místě.

Závod naopak nevyšel Martině Mikuláškové, která zaostala o téměř 6 minut za vítězkou a ve výsledkové listině jí patří 38. pozice. Poslední z českých reprezentantek Nikola Bajgerová  byla hodnocená na 50. místě.

1. Thalita DE JONG, NED, 41:59

2. Sophie DE BOER NED, 42:25

3. Sanne CANT BEL, 42:34
………….

14. Pavla Havlíková, 44:20
17. Jana Czeczinkarová, 44:35
38. Martinba Mikolášková, 47:01
50. Nikola Bajgerová, 49:32

Autor: Kája P.

Katka Polívková