Nikola Nosková zaválela v ženském závodě La Course Le Tour de France

Jediné místo za první dvacítkou..opět parádní výkon Nikoly Noskové mezi světovou silniční elitou!

Nikola Nosková se jako první Češka v historii zúčastnila závodu La Course Le Tour de France, zařazeného do ženského kalendáře World Tour. Oproti předešlým ročníkům, kdy se dámy zapojily do mužské Tour v poslední etapě a na náměstí Champ Elysee jely kritérium,  připravili letos organizátoři etapu s výrazně odlišným profilem. Dnes totiž čekalo na závodnice 67,5 km a náročné stoupání na pověstný vrchol Izoard, s cílem v úctyhodné výšce 2370 mnm.

Nikola Nosková předvedla opět výborný výkon, jako kdyby u ní nedávný náročný etapový závod Gito Rosa nezanechal únavu. Naše dvacetiletá závodnice dokázala držet krok s širší světovou špičkou a dojela si pro pardání 21. místo s celkového počtu  119 startujících.

Rozhovor bezprostředně po dojetí etapy poskytla Nikola sport/idnes.cz a můžete si jej přečíst zde.

 

V poměrně nedávné historii se jezdil ženský etapový závod s názvem Route France. Pořádal jej stejný organizační tým, jako slavnou Tour. Závodnice během šesti dní absolvovaly dlouhé rovinaté etapy i těžká stoupání včetně bájného Tourmaletu. Závod se jezdil v srpnu a v tehdejší podobě se na startu objevily řada českých reprezentantek, Gabriela Slámová, Miluše Flašková Glave,  Julie Pekárková-Mastíková a nebo Lada Kozlíková.

Celkové výsledky zde

Zdroj: sport.idnes.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková