Úvodní strana > Lifestyle > Krásná a zdravá > Odvážně a zdravě! Petrželový sladký chléb
Tenhle recept vás zaručeně překvapí a už zůstane natrvalo na vašem kulinářském seznamu!
„Nemáme tu něco dobrýho?“ oblíbená hláška mého taťky, i mého přítele. Chlapi rádi mlsají, a pokud je ten chlap cyklista, platí to dvojnásob. Ale ruku na srdce, nepeču jen kvůli němu 😉 sama ráda snídám, nebo v práci svačím sladkou „dobrotu“. Oba dva pracujeme, sportujeme, a proto vyhledáváme jednoduché rychlé recepty na dobroty, které si můžeme dopřát bez výčitek. Často se inspiruji na blogu kitchenette.cz a pak recept upravuji dle našich chutí. Tak tady máte jeden z nich.
Co budete potřebovat na těsto:
Co budete potřebovat na krém:
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Formu na chleba vyložíme pečícím papírem. Nejdříve smícháme olej s medem a vajíčkem. Přimícháme rozmačkaný banán. Postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, soda na pečení, a koření. A nakonec vmícháme petržel nastrouhanou nadrobno a nasekané ořechy.
Všech dobře promícháme, nalijeme do formy a pečeme cca 55min. Než se chléb upeče, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s medem, nakonec přidejte Lučinu a krém nechte v lednici ztuhnout.
Na vychladlý chléb rovnoměrně rozetřete krém a můžete dozdobit nasekanými ořechy, sušeným ovocem, nebo kakaem.
Chléb se dá konzumovat nezdobený krémem a je také výborný. Vhodné v případě že ho chcete někam přepravit.
Autor: Katka Mertenová
Sdílejte na:
copyright © 2016 - 2023 Dámy na kolech