STOPA pro život zavítá o víkendu do Krkonoš

Program na víkend? Běžky s číslem! Stopa pro život pokračuje závodem “Jilemnická 50”, ale nabízí i nesoutěžní projížďku…

Osmý ročník seriálu Stopa pro život byl minulý týden zahájen Prologem ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě, tento víkend pokračuje oblíbeným dálkovým během „Jilemnickou 50“.

Závod „Jilemnická padesátka“ má krásnou tradici, v roce 2017 úspěšně uzavřela první desítku své existence a letos začíná svoji druhou dekádu. A právě 11. ročník je zároveň i druhým závodem seriálu dálkových běhů na lyžích, které chystá organizační tým populárního seriálu pro cyklisty – Kolo pro život.

Ani zimní seriál už není třeba dlouze představovat, na závodech se potkávají jak běžci, tak i cyklisté, kteří mají běžecké lyžování pro zpestření a udržení kondice. V závodech Stopa pro život tak mají možnost projet se na perfektně upravených tratích, využít skvěle fungující zázemí závodu, počínaje vyhřívaných stanem, mazací servis až po chutný catering.

stopa pro život

Jilemnická 50 ZP MV ČR se pojede na náhradní trati v Roudnici

Pořadatelé v posledních dnech pečlivě sledovali příděly nového sněhu i předpověď počasí, aby v neděli večer padl definitivní verdikt o podobě závodu 2018. Stav sněhové pokrývky i mírné oteplení vedlo organizátory k volbě na jistotu, tedy uspořádat druhý podnik Stopy 2018 na náhradním, výše položeném okruhu v Roudnici.

Roudnice, část obce Jestřábí v Krkonoších, se nachází jen kousek pod vrškem lanovky Aldrov ve Vítovicích. Sněhové podmínky zde jsou vynikající a jsou zárukou, že si účastníci závodu užijí víkendový závod na 100%. Zázemí Jilemnické 50 se tedy přesune z domácí, letos zrekonstruované Hraběnky na plac před obecním úřadem obce Roudnice. Zde také najdete veškeré služby Stopy, tak jak jste na ně zvyklí (prezenci, převlékárny, úschovnu, catering, jídelnu, půjčovnu, mazárny).

Novinka – 10 km pro začátečníky, program je i pro nejmenší lyžaře

Sobotní program zahájí dopolední závody pro děti na tratích od 1 do 4 km, které se letos premiérově jedou jako krajský závod Libereckého kraje. Odpoledne v 13:00 startuje závod na 25 km volně. Délka méně známého okruhu, který nabídne zvlněnou trať a krásné výhledy na panorama Krkonoš, měří 25 km. Účastníci nejdelší 50 km trasy pojedou okruh 2x.

V 13:10 proběhne premiérový start závodu 10 km volnou technikou. Tento závod by měl přilákat především odvážnější začátečníky.

Neděle patří klasice na tratích 25 a 50 km. Kratší distance startuje v 10:30, delší v 10:00. Starty všech závodů se uskuteční hromadně.

SPZ Jilemnce 2017 sobota web_22

Něco pro doprovod

Zimní sportovní víkend nabízí v rámci doprovodného programu bezplatnou výuku lyžařské techniky ve škole lyžování a sobotní nezávodní vyjížďku po okolí pod vedením zkušeného a trpělivého instruktora. Na tuto Open jízdu, která startuje ze zázemí v 13:20, navazuje také možnost vypůjčit si běžkařskou výstroj a obuv v Půjčovně Stopy pro život v zázemí.

Hlavní partner závodu – Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, kterou všichni znají jako „dvěstějedenáctku“, potěší lyžaře vyhřívanými převlékárnami i bezplatnou úschovnou lyží a oblečení ve velkokapacitním vyhřátém stanu Základny 211. Stan zároveň disponuje prostornou jídelnou a vynikajícím cateringem Stopy. V místě je možné nechat si namazat lyže zdarma ve Ski servisu České spořitelny.

Veškeré informace o závodě najdete na stránkách www.skijilemnice.cz  nebo www.stopaprozivot.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková