6 NEJ Maji Włoszczowské

Proč se Maja těší do Nového Města a o čem se bude domlouvat s svou týmovou kolegyní Jolandou Neff? I to se dozvíte v krátké zpovědi…

Z necelé dva týdny startuje v Jihoafrické republice Světový pohár horských kol, o týden později pak slavný etapový závod Cape Epic. Obojí má ve svém programu letos pětatřicetiletá Maja Wloszczowska.  Tato sympatická Polka se těší i velké oblibě mezi českými fanoušky, sama u nás velmi ráda závodí. A už se nemůže dočkat závodu v Novém městě na Moravě!

Malé ohlédnutí za loňskou sezónou i své přání a tužby pro letošní rok najdete v její krátké zpovědi.

Největší úspěch minulé sezóny

3. místo na finále UCI World Cup ve Val di Sole s nezahojenou zlomenou kostí v rameni. To mi zajistilo 2. místo v celkovém žebříčku v individuálních závodech. A společně s Jolandou Neff jsme vyhráli celkový pohár týmů. To byl naprosto úžasný den pro celý Kross Racing Team.

Největší moment nebo zklamání v uplynulém roce

Jednoduchý pád na Evropenským šampionátu. Myslela jsem, že jsem v pořádku, ale rentgen ukázal zlomeninu. Opravdu jsem věřila, že budu moct startovat nebo aspoň následující týden na světovém poháru v Kanadě. Dokonce jsem jela do Mont St Anne, ale ta bolest příliš velká.

Největší překvapení roku

Vynikající forma mladé Yany Belomoyny. Vyhrála celkově světový pohár. Prostě TOP TOP TOP!

Historka roku

Nezávodit na jednom ze závodů světového poháru a přesto stát na stupních vítězů. Ano! Je to možné! Přestože jsme ani já ani Jolanda z důvodů zranění nestartovaly v Mont St Anne, udržely jsme si vedoucí pozici jako nejlepší ženský tým. Ten výlet stál za to! 🙂

Cyklistický hrdina roku

Jolanda Neff. Přestože na začátku sezóny neměla nejlepší formu, uprostřed se zranila dokázala zůstat v klidu. Brala vše s maximálním nadhledem jak jen dokázala a dál na sobě neuvěřitelně makala, aby byla maximálně připravená na mistrovství světa v Austrálii, kde konečně vyhrála duhový dres. Jsem na ní nesmírně pyšná!

Jaké další disciplíny bys ráda vyzkoušela

Enduro. Miluju ho jezdit mimo sezónu. Možná nejsem nejlepší sjezdař, ale s odpružením, které enduro kola nabízejí je to mnohem větší zábava!

Oblíbený závod/soutěž z pohledu závodníka

Oh…těch je tolik! Vlastně…ten můj doma v Jelenia Gora. Byla jsem letos organizátor a závodník v jednom, opravdu náročné, ale úžasné publikum mi pomohlo vyhrát! Těším se na světový pohár v Novém Městě  kvůli divákům. Polští fanoušci, kteří tam přijedou, jsou každý rok opravdu úžasní!

Oblíbený závod/soutěž z pohledu diváka

Strade Bianche kvůli Michal Kwiatkowski’s úžasnému nástupu. A ta závěrečná časovka na Tour de France s 2 polskýma klukama na vrcholu v jedné sekundě ..vítězství pro  Maciej Bodnara a 2.místo pro Kwiatkowskeho! A taky ženské jarní závody s Kasiou Niewiadomou v hlavní roli bylo taky něco neuvěřitelného. Velká bojovnice!

Sportovní ambice na r. 2018

Vyhrát Cape Epic a MTB XCO World Champs -tohle potřebuji dohodnout s mojí Švýcarskou týmovou kolegyní Jolandou Neff :-). Má stejný cíl jako já, vzhledem k tomu, že se to jede u ní doma.

 

Zdroj: uci.ch

Katka Polívková