AUTHOR Ronin SL. Kolo s dotekem historie

Foto představení adventure biku Author Ronin SL, které osloví milovníky dobrodružství i staré dobré klasiky…

Dnešní představení patří expedičnímu gravel biku Author Ronin SL, vyrobeného z lehčí CroMol oceli od renomovaného výrobce ocelových rámových sad Reynolds. Jedná se o adventure model s označením SL (super Light). V tomto biku se skrývá dobrodružství a velká zábava na širokých pneumatikách. Authoru se povedlo zachovat krásu přírodní oceli, i tento fakt dělá bike výjimečným ve své kategorii.

PPBD0204

Možná je vaše první myšlenka … „Cože, ocel? Proč ne aspoň hliník?“… A co když to chce někdo jinak? Ocel totiž není mrtvá a v případě kola Author Ronin se díky jejímu použití podařilo vytvořit kolo, jež potěší oko cyklisty vyznávajícího klasický vzhled.  Navíc se jedná o  adventure gravel bike, takže zde není třeba hlídat každý gram. 

Author Ronin

Použité trubky o tloušťce 0,4mm z chromolybdenové oceli v úrovni označení Reynolds 725 vychází z legendární sady 753, který byl vůbec první tepelně  zpracovávanou sadou pro výrobu ocelových rámů. Díky příměsi uhlíku a dalších chemických prvků přináší rám nadprůměrnou mez pevnosti. Tolik k vysvětlení proč nepatří ocel do starého železa, a klasika se počítá! Názor, nechť si každý udělá sám…

Víte, že...
Anglická firma Reynolds Technology prodávají své produkty již více než 120 let.
V roce 1897 patentovali inovativní zpracování ocelových trubek, o dva roky později byla založena firma Reynolds Technology. Jako první na světě začali s výrobou odlehčených ocelových trubek na výrobu rámů kol, jedná se o jednoho z mála  výrobců, který pokračuje ve výrobě do dnešních dnů.

Author Ronin

Ronin SL je osazen jedno převodníkovou sadou Sram Apex 1×11 s jemně sestaveným rozsahem převodů. Tác se 44 zuby doplňuje kazeta v rozsahu 11-42z.

Author Ronin

Kotoučové hydraulické brzdy Sram Apex se 160mm kotuči se starají o dobré dávkování brzdné síly.

Do rámu modelu Ronin SL jsou nasazena zapletená kola MAVIC Aksium Allroad Disc s 24 dráty.  Na nich jsou obuty lehké kevlarové pláště Ritchey SpeedMax s  léty prověřeným vzorkem. Na suchu jsou rychlé, v blátě si trochu zabruslíte, ale to k jízdě na gravelech patří.

Author Ronin míří za dobrodružstvím, nemohou tedy chybět návarky na případnou montáž nosičů, jak na vidlici, tak i na zadní stavbě.

Author Ronin

Krásu klasického  vzhledu dotváří i komplet řidítek, představce a sedlovky kultovní americké značky Ritchey. 

Author Ronin

Aby byla jízda pohodlná, Author Ronin dostal do výbavy komfortní sedlo Patriot. 

Za Author Ronin SL  zaplatíte necelých 40 tisíc. Za tyto poměrně malé peníze získáte kolo s klasickým vzhledem, které udělá velkou parádu před vaší oblíbenou kavárnou a zároveň díky kvalitnímu rámu a neošizenému osazení také vynikající službu na cestách kdekoli na planetě. Více informací o tomto modelu i dalších variantách najdete na stránkách výrobce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková