Ghost LANAO FS 2.7. Levný a dobrý sluha

Každý začátek nemusí být těžký. Ghost Lanao FS 2.7 usnadní cestu za novými zážitky dámám, které v trailech začínají….

Německý Ghost už několik let nabízí dámská kola, a netají se tím, že na jejichž vývoji spolupracuje i jeho závodní Ghost tým. To platí i pro trailový bike Lanao FS, který je pro letošní sezónu vrtech specifikacích Lanao FS 2.7, 3.7 a 5.7. Všechny biky jsou na postaveny na hliníkovém rámu, zatím si na karbonový model v ryze dámském provedení musíme ještě počkat.

Na prezentaci novinek 2018 byl středem pozornosti, a to nejen zástupkyň ženského pohlaví, model Lanao FS 2.7. A věřte, že nejen kvůli barvě. Pojďme se na něj společně podívat.

Lanao FS 2.7 celek

Ghost Lanao FS 2.7 je trailový bike, postavený na hliníkovém rámu, osazen 27,5“ koly. Ghost na svých kolech využívá klasický čtyřčep, nejinak je tomu i u dámského modelu. Tento systém odpružení není ovlivňován brzděním, což ovlivňuje efektivnost při výstupech i sjezdech. 

V loňském roce Ghost překvapil kreativním nápadem, kdy se na rámech objevoval motiv motýla. Letos mají kola jednobarevný nástřik, ale rozhodně nejde o nijak usedlý design. Kromě výrazného loga na dolní rámové trubce i dalších detailů na rámu jsou do barvy sladěné i ráfky. Růžové je zde tak akorát.

Charakteristický je tvar rámu, s typickým prohnutím horní rámové trubky pro jednodušší nasedání, zároveň i nabízí kratší posed. Celkvě je gemoterie uzpůsobená tak, aby bylo kolo v terénu  snadno ovladatelné, hravé.

Lanao 2.7
Ghost Lanao

Trail bike Lanao FS 2.7 disponuje zdvihy 130 mm, o to se postará vzduchová vidlice RST Aerial TnL Air LO, s lockoutem na korunce. Zadní vzduchový tlumič X-Fusion O2 Pro RL má dvoupolohové nastavení komprese (otevření, zámek), s maximálním rozsahem 130 mm, možností nastavení odskoku.

 

Lanao FS 2.7 páčka
Lanao FS 2.7 patka brzda

Kotoučové brzdy Tektro HD-M285 patří do kategorie levnějších, jejich účinnost je podpořena 180 mm velkými kotouči. Mají také příjemně ergonomicky tvarovanou páku, která bude vyhovovat drobnější dámské ruce.

Zajímavé je řešení uchycení zadní brzdy, nová konstrukce působí na první pohled bytelněji díky široké styčné ploše s patkou, zároveň došlo k zjednodušení zadníc patky a snížení počtu svárů ze dvou na jeden.

Lanao FS 2.7 kazeta

Výbavu modelu Lanao 2.7 tvoří primárně komponenty Shimano Deore, z této sady je pohonný systém, dvoupřevodník s deseti rychlostmi v rozsahu 11/42 zubů. Další komponenty jako je sedlovka, řidítka a představec nesou označení domovského brendu.

Ghoast Lanao

27,5“ kola jsou složená z ráfků Rodi Excalibur XC, jejichž tuhost a odolnost zvýší výplet (32 děr). Obuty jsou kevlarové pláště Continental X-King PureGrip, šíře 2.2“. Patří mezi oblíbené univerzály, a to pro poměrně rychlý, ale především poměrně přilnavý vzorek, který má navíc výborné samočistící schopnosti.

Ghost Lanao 2.7

Pohodlné sezení by mělo zajistit dámské sedlo Velo VL 4212, které má sportovní charakter, vyšší polstrování v oblasti sedacích kostí. 

Ghost uvádí váhu biku 14,6 kg u velikosti M, což není zas tak málo, na druhou stranu je to kompromis za záměr, kterým bylo nabídnout na trh cenově skutečně dostupný, a přitom dobře fungující celoodpružený bike. Což se povedlo, protože na Lanao 2.7 zaplatíte 37 990 Kč.

A jak už jsem zmínila na začátku, můžete si vybrat v dalších dvou variantách, kde je vybavení ve vyšší specifikaci, Lanao FS 3.7 má osazení SLX/XT, ve verzi 5.7 najdete vidlici i tlumič FOX Float, osazení čistě XT a jsou k mání dvě barvy.

Podrobné informace o všech modelech najdete na stránkách dovozce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková