Gravel, pohodová jízda s přáteli, zábava a poznání? Pojeď taky!

Dámy na kole vyráží vstříc novým zážitkům. Tentokrát na gravel biku. Chceš být u toho? A nemáš kolo? Nevadí, pojď si ho vysoutěžit…

Nejlepší je zkoušet nové věci, objevovat nová místa a taky přátele. To vše v jedno, respektive ve dvou dnech může zažít i ty. Velká premiéra Gravel Blindura v prostředí České Kanady je ideální možností, jak si užít nezapomenutelný víkend. 

Dámy na kole, po endurovém zážitku na Lipně vyráží na svých či vypůjčených gravel bikách poznat krásy České Kanady. Jak jinak,. než jako účastnice Gravel Blindura.

Láká tě to také? Za pár minut můžeš vysoutěžit ZDARMA startovné i zapůjčení kola!

Tady je pozvánka od pořadatele… 

MP_18_Ceska-Kanada_Trnka_R610474

Michal Prokop svým úspěšným enduro víkendům naděluje sourozence. Gravel Blinduro. Dvoudenní pohodový (ne)závod na oči, bez znalosti trati. V úžasném prostředí České Kanady. Pro cyklisty toužící odbočit dle libosti ze silnice na polní cestu nebo do terénu. Gravel grinders. Štěrkoletce. S nohama oholenýma i řádně chlupatýma. Díky naší soutěži ti stačí jen vlastní přilba a dobrá nálada. O zbytek se postaráme.

23.-24. června ve Starém Městě pod Landštejnem

Uzávěrka přihlášek je tento pátek 8. června v poledne! Přihlášení na místě není možné.

Nemáš vlastní gravel bike či krosku?

Zkus štěstí v naší soutěži o startovné zdarma a zápůjčku kola GHOST Violet Road Rage

201802051617382

Můžeš se kochat, můžeš klábosit, můžeš do toho šlápnout. Jak kdo chce. Jen v erzetách si to každý dává za své. Je to víkend s kámoši, na krásném místě a s možností se hecnout v rychlostních zkouškách. Ať je co řešit cestou domů.

Zúčastnit se může každý od 15 let. Vypsány jsou i dvě kategorie pro horská kola určené bikerům a bikerkám, které zaujal koncept závodu, ale gravel bike (zatím) nevlastní. Startuje se ve skupinách, jejichž složení si sami určíte. MTB kategorie pojedou spolu ve skupině na konci startovního pole.

Česká Kanada je rájem štěrkoletců! Jihovýchodní kout Čech na hranici s Moravou a Rakouskem je nádherný, protkaný cestami a silničkami s nejrůznějším povrchem. Trať je složená z měřených úseků a transferů. Pojede se zhruba šedesátikilometrový okruh, z toho je asi třetina rychlostních zkoušek po cestách i trailech. V sobotu jedním směrem, v neděli naopak. Nic těžkého pro závoďáka, dost náročné, aby hobík nezapomněl.

MP_18_Ceska-Kanada_Trnka_R610370

Na programu je i odpolední workshop s rámařem a za tmy pak SPOKE Night Stage. Pořádné světlo je povinné. Můžeš si ho ale půjčit na místě.

Centrum závodu je v Cyklocampu pod Landštejnem. Odtud se startuje, tady se končí. Jede se tu i noční RZ. K dispozici jsou dvoulůžkové a čtyřlůžkové chaty, apartmány, ubytovna i místa pro karavany. Nebo nech auto doma a přijeď rovnou na kole pod stan!

Jak vůbec Michal pro sebe gravel objevil? „Dostal jsem po sezóně krosku, dal na ni širší pláště, a zjistil, že můžu i v tom našem hnusném počasí něco najet a ještě se vyblbnout. Dá se na tom projet skoro totéž co na xc biku a ještě to celkem letí. Baví mě to! Gravel bike je skvělý univerzální stroj. Třeba jako druhé kolo pro enduro jezdce. Potřebuješ najet kilometry? Po silnici bez problému. Nebaví tě loktovačky s kamióny? Odboč na polňačku. Zhoupnul/a by ses na trailu? Gravel ti nebrání. Berany protáhneš i tam, kam se s bikem nevejdeš. Neřešíme odlišnosti, tak vytáhněte gravely, biky nebo krosky a přijeďte se vyblbnout!“

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková