DNK tip na nákup. Specialized a jeho výbava pro holky do trailů

Vyjmenujte ty nejdůležitější vlastnosti pro dobré trailové oblečení. Specialized překvapí ještě něčím navíc…

Jak že to máme? Je ještě léto, přichází babí léto nebo už na nás dýchá podzim? Ať už se nadcházející dny strefí do jakékoliv definice, zásadní je jedna věc. Má svého bika, máme svá oblíbená místa, kam můžeme kdykoliv vyrazit. A máme také v čem. Nebo ne? Pokud jste na chviličku zaváhala, určitě stojí za to zpozornět. Tyhle dva sety patří do kolekce Specialized 2019, prošly si s námi několik testovacích dní a s nadšením vám je teď představíme.

Specialized Andorra

Cyklistický dres Andorra Long Sleeve Jersey

Začneme dresem s dlouhým rukávem, který je dle našeho názoru velmi povedeným z mnoha úhlů pohledu, respektive hodnotících parametrů. Už dávno neplatí, že by ženy neměly pro svou jízdu na kole z čeho vybírat. Sice stále trochu převažuje nabídka klasických dresů, nad těmi volnými, ale i tam už nacházíme kousky, nad kterými se tají dech nebo naopak zazní spontánní výkřik „ten musím mít“. To druhé je častější při shopingu s kámoškou…

Pro ženy, které milují volnou jízdu v terénu a kde je úplně normální se trochu ušpinit, je vytvořen dres Andorra s dlouhým rukávem. V decentním designu, elegantní barevné kombinaci dvou odstínů temné fialové, která se díky struktuře látky ve slunečním svitku jemně leskne.

P1027708

Na dres je použitý nadčasový materiál VaporRize™, který se pyšní vlastnostmi jako je vzdušnost, pevnost, a hlavně odolnost s vysokou mírou ochrany proti oděru. Tento dlouhý seznam jsme prověřily skutečně „na doraz“, při kontaktu s hrubým asfaltem došlo k poškození lidské kůže, látka, z které je dres, zůstala bez jediné oděrky. 

Zajímavostí je, že tkanina VaporRize™ je vyrobena z ekologicky šetrných recyklovaných kávových přízí S. Café®, které rychle schnou a neutralizují pachy. Navíc patří mezi produkty, které si zaslouží označení „green planet“ nebo zerou waste.

Dres Andorra má příjemný volný střih „Mountain Bike Fit“, což ale neznamená, že by nereflektoval ženské křivky. Naopak, jde o propracovaný střih, s bočními ještě více prodyšnými díly, ženskost umocňuje výstřih do véčka. Dostatečná volnost dresu má své nositelce nabídnout nejen pohodlné nošení, ale i dostatek místa pro použití chráničů na lokty.

P1027712

Cyklistické kraťasy Andorra Comp Shorts

Do kompletu k temně fialovému dresu Andorra patří kraťasy Comp. Kombinace kvalitního materiálu a funkčních vlastností, které bere náročná jezdkyně jako nezbytné. Perfektně doladěný střih, který bude sedět, dostatečná prodyšnost, detaily, co zvýší komfort jejich používání. Nic, co by rozptylovalo od samotného prožitku z jízdy.

Na etiketě opět najdeme označení VaporRize ™, i na kraťasy byl použitý tento prodyšný materiál, který nabízí vysokou protioděrovou odolnost a také voděodpudivost. Disponuje dvěma bočními, dvěma zadními a jednou postranní kapsou na zip.

P1027722

Opravdu do detailu je zpracované utahování v pase. V zadní části lemu je všitá pružinka, na bocích dva pásky na suchý zip, kterými se kraťasy stáhnou do požadovaného obvodu. Ten se takto může zmenšit o cca 5-8 cm!

Prakticky je řešeno i zapínání zipu, které je na dva druky a zároveň je přidaná ještě „pojistka“ v podobě podšití suchým zipem. Nehrozí tak nechtěné rozepnutí.

Kraťasy nemají vnitřní kalhoty s vložkou, takže do nich můžete použít jakékoliv z vašich oblíbených vnitřních šortek nebo sáhnout po jiném modelu.

Cena za dres je 1899,-, stejnou částku zaplatíte i za kraťasy.

P1027668

Cyklistický dres Andorra Short Sleeve Jersey

Nejen na léto se nakupují krátké dresy. Kdo hledá stejnou kvalitu, ale zároveň univerzální typ dresu, který využije jak v teplých dnech, tak v kombinaci s návleky i v chladnějším počasí, má na výběr dres s krátkým rukávem Andorra Short Sleeve Jersey.  Své majitelce nabídne všechny funkční vlastnosti, jako u Andorry s dlouhým rukávem.

Co upoutá na první pohled? Kromě veselého, ale nijak křiklavého designu, kde se střídají odstíny fialové a barvy lesních plodů a jejich přechody ještě doplňuje drobný puntík, je to zajímavý střih. Patří mezi ty volnější, s jemným rozšířením v spodní partii, což ve výsledku tvoří siluetu do „áčka“. Ženskost a zároveň ležérnost podtrhuje véčkový výstřih.

P1027666

Cyklistické kraťasy Emma Trail Short

Do kompletu k dresu Andorra se báječně hodí dámské trailové kraťasy Emma. K jejich úspěchu je předurčuje hned několik parametrů. Jako první je nutné zmínit barvu. Ano, šedivá, neutrální, která se bude skvěle doplňovat s různě barevnými dresy, působí velmi elegantně i díky zvolenému materiálu (opět VaporRize™).

Na pohled minimalistické kraťasy, s jednoduchým střihem, mají dvě lepené kapsy na zip, které pojmou pár nepostradatelných drobností.

Stahování je v tomto případě řešeno vnitřním systémem pásků na suchý zip. Pomocí nich lze zmenšit objem pasu tak, aby kraťasy perfektně sedly i ženám s užší pasem a širšími boky. Na zadním díle v oblasti beder jsou leaserem vyříznuté drobné větrací zóny, které zvyšují prodyšnost v místech, kde často dochází k přehřátí pod batohem.  

P1027678

Zipy jsou na kapsách, ale pro rozepnutí kalhot na předním díle ho nenajdete. Je tu použitá kombinace síťovinové trojúhelníkové vsadky se zapnutím na druky. Díky absenci zipu je přední střední část kraťasů lehká a pohodlná.

Cena za dres je 1599,-, cyklistické kraťasy pořídíte za 2499,-.

Info o dostupných barevných variantách i dalších produktech najdete na stránkách dovozce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková