Marianne Vos se vrací ke kolům LIV

Novinka ze světa silniční cyklistiky. Po dvouleté pauze se nizozemská star opět vrací k taiwanské značce kol Liv

Cycling: 31st Rio 2016 Olympics / Women's Road Race Marianne VOS (NED)/ Fort Copacabana - Fort Copacabana (136,9km) Cycling Road / Summer Olympic Games / (c)Tim De Waele

V nadcházející sezóně značka Giant a Liv vstupuje jako partner a dodavatel kol do World Tour týmů CCC a v jeho ženské formaci se objeví nizozemská star Marianne Vos.

V nejvyšší soutěži silniční cyklistiky WorldTour tak budou na kolech Giant a Liv jezdit tři týmy společnosti CCC, mužský CCC-Giant, ženský CCC-Liv, a také líheň mladých závodníků do 23 let.

Marianne Vos, 12 násobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka byla se značkou Liv spjata dlouhá léta díky angažmá v týmu Rabobank a po dvouleté pauze se nyní k Livu vrací.

Championat du Monde Cyclisme Route women

V roce 2019 budou závodnice CCC-Liv Teamu sedlat kola Liv Langma spolu s novým aerobikem Envi Liv. Současná dohoda mezi Giant a Liv a týmy sponzorovanými CCC je stanovena na tři roky.

S více než desetiletou nepřetržitou podporou silničních závodů na nejvyšší úrovni bude Liv pokračovat ve svém poslání při vývoji nejmodernějších jízdních kol a vybavení, které pomohou závodníkům získat konkurenční výhodu. Inženýři a vývojáři produktů společnosti Liv budou úzce spolupracovat s jezdci a zaměstnanci CCC-Liv Teamu.

Kompletní složení CCC-Liv Teamu bude zveřejněno později.

marianne_teammates (1)

Marianne Vos je fenomenální cyklistka současné generace, která dokázala vybojovat 12 světových titulů a dvě olympijské zlaté medaile. Na svém kontě má víc jak 300 vítězství ve velkých závodech ze silnice, cyklokrosu i horských kol. V roce 2015 ale musela na čas svou kariéru přerušit kvůli zdravotním problémům, únavovému syndromu. Návrat k tréninku byl pomalý proces, ale Marianne to zvládla a už v loňském roce se objevila na několika velkých silničních i cyklokrosových  závodech, kde už zaznamenala další pódiová umístění. 

A v letošní cyklokrosové sezóně je v tuhle chvíli po dvou závodech vedoucí závodnicí Světového poháru.  

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková