Točná prověřila noční jezdce, vítězství vybojovali Cesnaková a Šilar

Svítilo se, prášilo se, sprintovalo na pásku o absolutní vítězství…

Třetím dílem pokračoval seriál nočních závodů Trek Bike Night a tentokrát zavítal do bikerky hodně oblíbené lokality, na Točnou. Tak, jako v předchozích letech, byl start situován poblíž místního letiště, okruh dostal přídavek v podobě dvou nových technických úseků a byl z původních 4 kilometrů o zhruba 600 metru prodloužen.

Trať z části kopírovala trasu legendárního závodu Pražské ligy, nechyběl síly beroucí technický výjezd od modřanské strany k letišti i cílový asfaltový stoupák. Kořenové pasáže, které v loňském mokrém závodě rozdělili startovní pole na jezdce a pěšáky, byly díky extrémnímu suchu snazší. Přesto se ale na okruhu padalo. „Trať na Točné je hodně rychlá, a protože je letos opravdu velké sucho, kvůli prachu se stává kluzkou. Nejsem jediný, kdo by uvítal, aby zapršelo“, okomentoval stavitel tratě a ředitel závodu Petr Polívka.

I pro předposlední díl seriálu se počasí totiž udrželo ve svém skoroletním módu, teplota v době startu byla 15 stupňů. Pro téměř devět desítek bikerů, kteří se postavili na start, ideální závodní počasí.

44277277_10217616548475008_8257449036039061504_o
Úsměv ve tváři má lehce útrpný nádech, pohmožděné rameno po pádu přeci jen bolelo

V kategorii žen byla favoritka jasná již před startem, maratonkyně Milena Cesnaková už na předchozím závodě ukázala, že nemá problém podat výborný výkon na krátkém cross country okruhu. To potvrdila i na Točné, přestože i ji potkal pád. „ Šla jsem k zemi ve druhém kole, ustřelilo mi kolo, nevím, byl to let přes řidítka“, komentovala Milena svou ne úplně hladkou cestu k suverénnímu vítězství. V cíli měla na druhou v pořadí náskok pět minut.

DSC_0812
Rodinná akce Fantů se povedla

Souboj o zbylá místa na bedně se odehrával mezi trojicí zkušených „světlušek“, Božkou Kučerovou, Madlou Fantovou a Míšou Matouškovou. Nakonec dámy dojely v zmiňovaném pořadí a zhruba s minutový rozestupem. „Věděla jsem, že to dnes nebude úplně to pravé, týden na služební cestě a bez kola je znát“, řekla po dojetí do cíle dvojnásobná maminka a vítězka kategorie „Ženy zkušené“, která tentokrát měla v závodě posilu díky svému devítiletému synkovi. „Vojta jezdí na kole dobře, tím že tu je krátký okruh a docela dost dětí, nebála jsem se o něj. Navíc, doprovod mámy, to tedy nechtěl“, smála se.

20181017_212340
Dvě nejlepší slečny Eliška Drbohlavová a Hanka Viková

Dětí se tentokrát opravdu sešlo docela dost, a tak organizátoři odměnili každé z nich, za výkon i odvahu. Nejrychlejší byl talentovaný Filip Samec, který zatápěl po dva okruhy mnohým dospělákům, stejně tak vítězka mezi slečnami, Eliška Drbohlavová.

Nejvíc dramatickou podívanou předvedli samozřejmě elitní muži. Rychlost i jistota, s kterou dokážou prolétnout technické úseky je opravdu podívaná, která stojí za to. Vítěz dvou předchozích závodů Petr Kubelka se tentokrát musel sklonit před výkonem Jakuba Šilara. Celý závod dokázali jet bok po boku, o vítězství se nakonec rozhodovalo v závěrečném sprintu na cílovou pásku, kde byl o vteřinku dříve právě Jakub. Na třetí pozici se tentokrát vyšvihl Zdeněk Hendrich, celkový vítěz z roku 2015.

Finálový závod se jede za dva týdny, 31. 10. tentokrát ve formátu jednoho dlouhého okruhu, opět v lokalitěTočná.

Kompletní výsledky najdete zde
Podrobné info najdete zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková