Specialized ANGi, váš strážný anděl

Není nad to jezdit bezpečně, ale když to nevyjde….je tu řešení a pomoc. Specialized přichází se zajímavou novinkou….

Specialized dávkuje své novinky pro příští sezónu postupně. Velký ohlas vzbudil celoodpružený e-bike Turbo Levo, který dostal do výbavy nálož inovací a vylepšení. O pár měsíců později se radovala především dámská část cyklistické komunity, to když skončilo embargo na sedlo Power MIMIC.  A v předvánoční čas je tu další překvapení. Nové helmy. Ne, nebojte se, oblíbené modely nemizí z nabídky! Kromě toho, že Specialized do většiny z nich integroval technologii Mips, přichází totiž s  další inovací-bezpečnostní technologií ANGi.

Jsou chvíle, které si sice nikdo nepřeje, ale k životu bikera patří. Obzvlášť toho, který uhání do přírody za zážitky, někdy i samotou. A když se v tenhle okamžik přihodí problém v podobě pádu nebo nečekané zdravotní komplikace, jde do tuhého… V lepším případě jste při vědomí a zavoláte si o pomoc, v horším…je tu ANGi.

specialized-angi-helmet-img-1-slimC
Evade_Xray_Side-squashed-630x420

Jak to funguje?

Jedná se o speciální čip, v kterém je gyroskop a akcelerometr a dohromady s aplikací od Specialized a chytrým telefonem vám zajistí v případě nehody automatické přivolání pomoci. Princip celého procesu není složitý, ANGi reaguje na G-síly, na případné zpomalení nebo rotace, které  pravděpodobně  potkají hlavu při pádu.

ANGi  propojená přes Bluethooth s vaším mobilním zařízením v takovém případě aktivuje aplikaci Ride App. A začne se odpočítávat čas (15-90 vteřin, dle vlastního nastavení), kdy buď zastavíte odpočítávání. Pokud nereagujete, aplikace situaci zhodnotí tak, že jste se octili v problému a vyšle ke kontaktům, které jste předtím zadali, tísňový signál a zároveň souřadnice vaší polohy.

Pokud se budete pohybovat v místě se slabým nebo žádným signálem, aplikace pošle poslední dostupný údaj vaší polohy.

Zajímavou možností je i využití aplikace Ride App jako on-line sledování pro přátele, s kterými se takto můžete během své jízdy potkat – oni vědí, kde jste, kam jedete a mohou se k vám kdekoliv připojit.

Aplikace Ride App je placená, ale při zakoupení helmy máte rok používání zdarma.

V nabídce Specialized najdete s ANGi tyto helmy:                 Co ještě nabízí ANGi

silniční

S-Works Evade II

S-Works Prevail II

Propero III

bikové

Ambush

Ambush Comp

Dissident

– umí spolupracovat s jakoukoli helmou,    která nese označení ANGi ready

– umí se synchronizovat se Stravou

– baterie vydrží 6 měsíců

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková