Pánové, z cesty!

Kuriózní situace se přihodila při jarní klasice Omloop Het Nieuwsblad, prvního worldtourového závodu sezóny v Evropě…

K unikátní situaci došlo v neděli při silničním cyklistickém závodě Omloop Het Nieuwsblad, kdy závod žen musel být neutralizován a posléze restartován po té, co švýcarská závodnice Nicole Hanselmann (Bigla Pro Cycling Team) v úniku dojela peloton mužského závodu, jež startoval před ní.

Bývalá švýcarská mistryně zaútočila již na sedmém kilometru závodu, a i přes to, že byla stíhána skupinou dalších tří závodnic, si vybudovala až dvouminutový náskok. K překvapení organizátorů se však také přiblížila k doprovodným vozidlům, která uzavírala peloton závodu mužského.

Z důvodu zachování regulérnosti závodu tak organizátoři Nicole Hanselmann zastavili a následně s ní i zbytek ženského závodu a po vytvoření dostatečné mezery mezi oběma pelotony závod restartovali.

„Dostala jsem se zkrátka příliš blízko mužskému závodu, takže mě organizátoři zastavili abychom se nesjeli úplně“ říká Nicole Hanselmann a dodává „bylo to pro mě dost smutné, protože jsem se cítila výborně a byla jsem v bojovné náladě. Ale když vás zastaví na nějakých 5-7 minut, tak vás to hrozně rozhodí a navíc to holkám v pelotonu dalo novou motivaci mě dojet“.

Nicole směla po restartu odjet se stejným náskokem, jaký měla před přerušením, ale byla záhy dojeta pelotonem a nakonec skončila na 74. místě se ztrátou téměř 13 minut na vítěznou Chantal Blaak (Boels Dolmans Cycling Team). I přesto byla se svým výkonem v závodě spokojená.

„Bylo to pro mě po restartu těžké, byla celkem zima a dost jsem vytuhla. Celkově jsem ale se svým spokojená“ dodává s úsměvem Nicole.

Takže příště – delší odstup  a nebo pánové z cesty, dámy jedou!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková