RUTINA s DNK. Předpažování na lavici

Zaměřeno na ramena a stabilitu, které se budou hodit nejen na kole. O tom je dnešní RUTINA…

Cvik, který uplatníte v mnoha sportech. Nenáročné provedení s jistými výsledky. Zpevněná a silná ramena se Vám budou hodit při držení řidítek nejen v těžkém bikovém terénu, ale i na pevném povrchu.

Provedení:

  • Najděte si lavici, nebo cokoli co bude sloužit jako opora pro ruce. Opřete se dlaněmi a prsty o lavici. Výška opory by měla být max 50 cm od země.
  • Klekněte si na kolena do takové vzdálenosti od lavice, aby kolena svírala úhel větší než 90°. Záda mějte v jedné rovině.
  • Nyní jste ve výchozí poloze. Dívejte se před sebe. Zpevněte trup a ramena.
  • Pomalu pravou ruku předpažte před sebe do výšky ramen tak, aby nebyla pokrčená a nevybočovala do strany. Chvíli v této poloze vydržte a pomalu ruku vraťte na lavici. Po celu dobu cvičení jsou ramena v jedné rovině, nesmí se hýbat nahoru a dolu.
  • Cvik opakujte.
  • Během cvičení pravidelně zhluboka dýchejte. Cvičte pomalu.
Výchozí poloha
Chyba: skloněná hlava
Chyba: prohnutá záda

Začněte tím, že provedete 6-8 opakování na pravou ruku. Poté tělo uvolněte a cvik opakujete na levou ruku (doba odpočinku je individuální). Doporučený počet sérií: 2 na levou ruku a 2 na pravou ruku. Po určité době upravte počet opakování i sérií. Během cvičení se soustřeďte zejména na to, abyste při zvednutí ruky z lavice udržely stabilitu. Ramena jsou po celou dobu cvičení v jedné rovině. Pozor na propadlá bedra nebo předkloněnou hlavu.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková