České bikerky bojovaly o důležité body v Haimingu, víc se dařilo Štěpánové

Karla Štěpánová se slušně rozjíždí, Jitka Čábelická sbírá kromě bodů i defekty…

Jak už jsme psaly v reportáži z Českého poháru horských kol, v úvodním závodě chyběly dvě naše nejlepší bikerky, Jitka Čábelická a Karla Štěpánová.  Obě se rozhodly startovat na rakouském poháru, který se konal v rámci festivalu Ötztal Mountain Bike v Haimingu. Závod je zařazen do kategorie HC a zaručuje tedy i vyšší příděl UCI bodů, které jsou tolik důležité pro vybojování míst pro ČR na letních OH v Tokiu. Obě závodnice proto upřednostnily kombinaci závodu v Rakousku, po něm pak pokračují do italského Nalles, kde se další víkend jede závod shodně zařazený do HC kategorie.

Body tu ale také nejsou zadarmo, v Haimingu se schází pravidelně velmi kvalitní konkurence. Líp si tentokrát vedla Karla Štěpánová, která vybojovala 10. místo.

„Tenhle závod mám docela ráda, je to na super přírodní trati plný kořenů a kamenů, takže není moc míst, kde si odpočinout. Start se mi docela povedl, v terénu jsem byla na šesté pozici. Bojovali jsme v menší skupince kolem 7.-11.místa. V předposledním kole bohužel přímo přede mnou spadla Brandau a trail byl tak úzký že nebylo kam uhnout. Takže jsem lehla přes ní! Ale nebyl to nijak závažný, i kolo v pohodě, takže jen zbude zase pár modřin. Sice jsme vypadla ze skupinky, ale v posledním kole jsem z toho ještě vydřela desítku, když jsem odjela pronásledovatelkám. Teď už jsme se s Teamem přesunuli do Itálie, kde máme týdenní soustředění a zakončíme ho závodem HC v Nalles“, líčila své plány Karla, která získala pro letošní rok angažmá v mezinárodním týmu Superior XC.

Jitka Čábelická si opět vybrala díl smůly, stejně jako před týdnem v Langenlois ji pokal defekt. 

„Závod jako takový byl moc pěkný, krásná přírodní technická trať plná kořenů a kamenů, není kde si oddychnout. Bylo sucho, jen v lese to trochu klouzalo. No tentokrát se mi to nepovedlo. Od startu to nebylo úplně ono, trápila jsem se v technice, kdy sem nemohla chytit rytmus. K tomu na konci prvního kola defekt, ale do depa zase kousek a rychlá výměna, jenže moc stíhací jízda se nekonala. Takže hlavu vzhůru a jedeme dál. Ted se přesouváme do Italie do Nalles, kde v neděli jedem další HC. Zvolili jsme tuhle variantu dvou závodu HC za sebou, kdy je mezi nimi krátký přesun a cely týden tu budeme mít skoro jako soustředěni, i když to byla volba na úkor jednoho ČP“, vysvětlila Jitka svou absenci v Kutné Hoře.

 

Foto: Robin Nevřala

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková