SP Les Gets : Jitka Čábelická opět zabodovala v Short tracku dojela 16

Úkol splněn na výbornou, druhá lajna pro nedělní cross country je doma…

Další díl závodů SP pokračoval ve francouzském Les Gets pátečními závody v Short tracku. A Jitka Čábelická, jako jediná česká zástupkyně, opět potvrdila stabilní a velmi slušnou výkonnost, když se dokázala probojovat mezi elitní 16 a zajistila si tak pro nedělní cross country místo v druhé řadě startovního roštu.

Závod ovládla úřadující mistryně světa Kate Courtney, když za sebou nechala o 7 vteřin spurtující tri Prevót, Brandau a Neff. Jitka zaostala za vítězkou lehce přes půl minutu. 

“Vůbec se mi nepovedl start, stála jsem za Jolandou, a tak jsem doufala, že to zužitkuju. Ale ještě jsem tam měla Pendrel a nějak se to tam semlelo a byla jsem vzadu. Ale s výkonem jsem spokojená, dokázala jsem se propracovat dopředu a vyjet si na neděli druhou lajnu. Udělala jsem tam pár chyb, několikrát jsem si blbě najela do zatáček. Ale ten prach, to bylo vážně šílený, nebylo vůbec vidět, člověk vůbec neví, jestli na něco nenajede. Ideální by bylo, kdyby sprchlo nebo kdyby to pokropili…” okomentovala Short Track Jíťa.

Ženy Elite:
1. Kate Courtney (USA, Scott Sram) 19:30 min.
2. Pauline Ferrand Prevot (FRA, Canyon) +0:07
3. Elisabeth Brandau (GER) +0:07
4. Jolanda Neff (SUI, Trek Factory) +0:07
5. Ramona Forchini (SUI, jb Brunex Felt) +0:12

16. Jitka Čábelická (GAPP System – Cabtech) +0:36

Kompletní výsledky zde


Foto: Robin Nevřala

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková