Juniorka Veronika Jandová 25. v časovce na MS v Yorkshire

Závodnice Favoritu Brno Veronika Jandová má za sebou první vystoupení v rámci světového silničního šampionátu…

Českému týmu dnes v Yorkshiru začalo Mistrovství světa startem individuálních časovek juniorek a juniorů. Reprezentační trenér nominoval dvě závodnice, Veroniku Jandovou a Kristýnu Burlovou. Lepšího umístění se očekávalo od Veroniky Jandová, která je úřadující mistryní republiky v této disciplíně.

Časovka juniorek byla na programu dopoledne a pro mladé závodnice byla vypsaná trať v délce 13,7 kilometrů.  Trať byla technická, nechyběly kopce. V těch se mladé závodnici dařilo, ukázala dobrou fyzickou připravenost, ale cenné vteřiny ztrácela ve sjezdech a zatáčkách. “Nohy mi do kopce jely, ale bála jsem se ve sjezdech. Nemohu říct, že bych byla s výsledkem spokojená, ale časovka je za mnou, teď je třeba se soustředit na páteční hromadný závod.”, komentovala Veronika.

Druhá česká závodnice ve startovní listině Kristýna Burlová si dojela pro třicátou sedmou příčku.

Verča podala dobrý výkon, ztrácela v technických pasážích a ve sjezdu, musí na tom ještě zapracovat. Myslím si, že jinak měla na to být bez problémů do patnáctého místa. Kristýna je v juniorkách prvním rokem a po ME to byla její teprve druhá taková akce a hned ta největší. Sbírala tu hlavně zkušenosti,“ okomentoval výkony juniorek reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Z vítězství se radovala ruská reprezentantka Aigul Gareeva, která o čtyři vteřiny porazila Holanďanku Shirin van Androoij a domácí závodnici Elynor Bäckstedt. Vítězka zajela průměr téměř 38km/hod.

Šampionát pokračuje časovkami mužů U23 a také elitních žen, kde ale nemáme žádnou zástupkyni.

Kompletní výsledky zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková