Lasagne s ricottou. Bez masa a bez práce

Rychlý vegetariánský recept, ideální po sportovní zátěži

Baví vás lasagne jíst, ale jejich příprava je pro vás útrpně dlouhá, nebaví vás je připravovat? Dnes máme recept rychlý, zdravý, ba dokonce skoro bez práce! Zvládne jej kdokoli a kdekoli – stačí jen pár surovin, ty navrstvit, zapéct a…můžete jíst!

Navíc je tato verze “rychlo lasagní” díky sýru ricotta velmi lehce stravitelná, jedná se tedy o ideální před či  potréninkový pokrm pro sportovce.

Bezmasé lasagne s ricottou

(2 porce, 5 min příprava, 30 min pečení na 190 °C)


Suroviny:

• 250g lasagní

• 400 ml sekaných rajčat v konzervě

• 250 g ricotty

• 100 g parmazánu

• 2 ks mozzarely

• na dochucení: mořská sůl, muškátový oříšek, čerstvá či  sušená bazalka

Postup:

Sekaná rajčata nejprve přiměřeně osolíme a dochutíme bylinkami. Pak si připravíme ricottový krém, který opět přiměřeně osolíme a vmícháme trochu muškátového oříšku. Nakonec si připravíme sýry, mozzarelu a parmazán, které nastrouháme a smícháme dohromady.
Do menší zapékací formy vrstvíme v tomto pořadí: rajčatový protlak, pláty lasagní, ricottový krém, sýrový posyp, celý postup 2-3x opakujeme a skončíme sýrovým posypem.
Pečeme přesně 30 minut na 190° C.

Bára Bubílková