Bontrager rozšířil nabídku přileb o levnější verze, navrch přidal dětské

Ušetříte! Technologie WaveCel dostala zelenou a je na dvou levnějších modelech a nově i v dětské variantě

Značka Bontrager rozšířila svou řadu přileb o dva nové modely, díky nimž se inovativní bezpečnostní technologie firmy WaveCel, kterou představila vloni, dostává i na cenově dostupnější modely.

Kromě toho představila i novinku Jet WaveCel – což je první dětská přilba, která je vybavená touto technologií.

WaveCel představil Trek a Bontrager v roce 2019 jako exkluzivní technologii navrženou tak, aby byla efektivnější než tradiční pěnové helmy při ochraně hlavy při pádu na kole. Typická je buněčná struktura, která se při nárazu deformuje tak, aby se síly rozložily a na hlavu jezdce už působily minimálně.

Pojďme se podívat, jak novinky vypadají, v jakých barevných variantách a také za jakou cenu je můžete pořídit.

Bontrager Starvos WaveCel – posila na silnici

Starvos najdete v kategorii silničních přileb, ale je stejně pravděpodobné, že se bude líbit gravel jezdcům i těm, co využívají kolo, jako dopravní prostředek.

Starvos WaveCel má pohodlné nastavování obvodu i výšky díky systému Headmaster, který je snadno ovladatelný jednou rukou. Možnost jemného vyladění obou parametrů přináší bonus, že přilba dobře sedne velmi širokému spektru jezdců, respektive jejich tvaru hlavy.

Standardem jsou měkké a pratelné výstelky uvnitř přilby a také snadné nastavení upínacích pásků prostřednictvím lehkých plastových úchytů.

Z pohledu nabídky velikostí se kolekce rozšířila i poptávanou velikost XL, takže nyní je rozsah od S (51–57 cm), přes M(54–60 cm) a L (58–63 cm) až do zmiňovaného XLka (60–66 cm).

Váhu se u nejmenšího modelu podařilo dostat na rovných 300gramů, další velikosti pak nabírají po cca 30g.

A na jaké barvy se můžete u této dostupné silniční helmy těšit? V tuto chvíli jsou v nabídce tři: černá, bílá a neonová žlutá.

Potěší nejen cena, která je 2799,-Kč, ale také záruky na výměnu v případě poškození během prvního roku.

 

Bontrager Rally WaveCel – bezpečně v trailech

Rally je terénní přilba zaměřená na trailové a enduro jezdce a doplňuje loňský model Blaze. Má i shodný tvar, prodloužený tvar pro ochranu zátylku. Obvod hlavy se vyladí pomocí Boa kolečka, je tu nastavitelný štítek. Upnutí pásků pod bradou je pomocí standardní přezky, což je rozdíl ve srovnání s dražším modelem Blaze, který využívá magnetického systému Fidlock.  

Přilba Rally je dostupná ve čtyřech barevných provedeních: celočerná nebo kombinace žlutá-černá, olivová-oranžová, modrá-šedá.

Nabídka velikostí zahrnuje S (51–57 cm), M (54–60 cm) a L (58–63 cm).

Co je sympatické, že přilba Rally disponující technologií WaveCel se vešla s cenou těsně po 4 tisíce, a naopak oproti dražší verzi dokázala ubrat pár gramů na váze. U velikosti S je to 20 gramů rozdíl, Rally má 360g.

I zde platí garance výměny při poškození během prvního roku vlastnictví.

Bontrager Jet WaveCel – ochrana pro malé

Pokud máte doma malého cyklistického divocha, jistě tento krok Bontrageru uvítáte. Jet WaveCel je první dětská přilba, která používá tuto ochrannou technologii a splňuje normy ASTM (American Society For Testing And Materials), kdy se používají menší hmotnostní makety hlavy při testech a jsou tedy realističtější.

 

Nové dětské přilby Jet WaveCel mají plnou skořepinu s pěti větracími otvory v horní části helmy a dvěma vzadu u zátylku. Pro ulehčení zapínání jim Bontrager dal magnetickou přezku Fidlock, která rychle a snadno přilbu zajistí. Stahování je, skoro stejně jako u „dospěláckých“ helem, pomocí stahovacího kolečka.

Přilby mají měkké a tlusté výstelky, které lze snadno vyjmout a vyprat.

Tuto novinku můžete pořídit ve dvou velikostech, dětská je v rozsahu 48–52 cm, větší je pro obvod hlavy od 50 do 55 cm.

Na výběr jsou čtyři barevné kombinace, černá, bílá, červená a zelená.

A ještě zbývá přidat dva údaje: váha této kompaktní helmy je 460gramů a doporučená prodejní cena je 2599,-Kč.

b

Podrobné info o dostupnosti a celé nabídce najdete na lokalizovaných stránkách výrobce trekbikes.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková