Jančo, přibliž nám svůj běžný talíř v průběhu závodní sezóny. Co jíš nebo naopak vypouštíš před závody? A jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo dne?
Můj talíř, během sezóny není nijak zajímavý. Snažím se s blížícím se závodním dnem vyřadit maso a jím tak většinou rýži, zeleninu a rajčatové protlaky. Na zahrádce pěstujeme domácí bylinky, které skvěle jídlo zpestří. Dám hodně na pravidelnost, tělo potřebuje živiny a je důležité ho nenechat dlouho hladovět, jelikož se pak o to větší hlad dostaví a každý ví, jak to pak dopadá 😀 Jsem snídaňový typ. Snídám převážně kaše, které si zpestřím sezónním ovocem ze zahrádky. V kombinaci se super kafíčkem je snová snídaně na světě. Když mám chuť na slanou snídani dám si vajíčka, chlebík a zeleninu.
Co si ráda dáváš před závodem a ihned v cíli? Prozradíš nám i nějaký konkrétní recept nebo návod na jedno oblíbené jídlo v závodní den?
Jak jsem již zmiňovala, předzávodní strava o rýži není moc zajímavá, tak vám spíše povím o svém oblíbeném pozávodním jídle.
Po závodě mám většinou stažený žaludek a jediné, co do mě jde je čokoládový regener s proteinem od Sisu. S odstupem pár hodin po závodě miluju dýňovou polévku. Zahřeje u srdce, je lehce stravitelná a hlavně dobrá! Aby to nebyla jen samotná polévka, posypu ji dýňovými semínky a dám si k ní bezlepkové bagetky nebo chlebík od Scharu.