Jaká škoda, že je polévka tak často opomíjené jídlo, a přitom zajistí tělu vše, co potřebuje. Ne nadarmo se říká: „Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.“ Jedním z největších pozitivních vlivů polévky na naše zdraví je však především to, že obsahuje hodně vody, a tedy nás dobře hydratuje. Do denního pitného režimu se totiž polévky také počítají. Polévka je skvělý způsob, jak se mohou zavodnit lidé, který mají velký fyzický výdej a nejen to.
Pokud to není polévka instantní, zajistí tělu vitaminy a minerály ze zeleniny a pokud se „dobře složí suroviny“, zajistí tělu současně i příjem sacharidů, bílkovin a tuků. Co víc si v těchto chladných dnech přát než teplou polévku do žaludku, která umí perfektně zasytit a může být připravená „raz dva“ jako ideální večeře pro všechny tedy i pro sportovce po tréninku. Netřeba připomínat recept na masový vývar, který je navíc složitý na přípravu a uspokojí jenom „masaře“.
Dnes si připravíme tři vegetariánské polévky, které však potěší i nejednoho milovníka masa. Jsou jednoduché na suroviny, rychlé na přípravu a přitom vás překvapí svou lahodnou chutí…