Jistě jste si všimli, že profi jezdci i jezdkyně nevozí v kapsách dresů pouze gely a sportovní tyčinky, ale často „cosi“ zabalené v alobalu. Není žádným tajemstvím, že ti nejlepší cyklisté planety trénují a závodí i na tzv. rýžové koláčky. Dokonce samotné UCI WorldTour týmy prezentují vlastní recepty na tuto oblíbenou traťovku i pro širokou cyklistickou veřejnost.
Jak se připravuje, jak drží pohromadě a jak chutná? Jeden takový recept jsme tedy dnes připravily a vyzkoušely v terénu. Ten, který pohání profi tým během dlouhých dní na kole a který si také můžete snadno vyrobit sami. Tento základní recept slouží jako výchozí bod pro další dochucení, jež závisí na preferencích jezdců a dostupnosti sezónních potravin.
Buďte kreativní s tím, co máte rádi vy a co máte po ruce, ať jste kdekoli, kdekoli vaříte a jezdíte. V receptu jsme zahrnuly několik tipů na další dochucení, které vám pomohou začít, ale rády bychom slyšely všechny nové kombinace, které otestujete i vy!