Kaše z vloček je jedna z nejlepších snídaní, kterou si můžeme připravit. To platí dvojnásob, když se probudíme do chladného podzimního rána. Ovesné vločky jsou nutričně bohaté a dokáží zasytit na dlouhou dobu.
Kaši můžeme obměňovat a zdobit různými druhy semínek, ořechů, sirupů a oříškových másel. Nejenže lze střídat i různé druhy obilovin, můžeme dokonce změnit i sladkou chuť a připravit si slanou variantu kaše jak na snídani, tak na rychlou a zdravou večeři. Do samotné kaše můžeme přimíchat cokoli dle fantazie či oblíbených chutí.
Skvělé a rychlé plnohodnotné jídlo je na světě!
Základ jídelníčku našich předků? Kaše!
Kaše patřila k nejvýznamnějším jídlům našich předků. V dřívější době, kdy na horách chléb býval vzácný a brambory ještě nezdomácněly, byla kaše ve výživě lidí důležitou součástí jídelníčku.
Kaše se připravovala z mnoha druhů zrn, která se mlela a lámala, jako oves, jáhly, pohanka či ječné kroupy. Jiný kraj, jiný mrav a to, co s oblibou snídávali na Valašsku, kde po ránu zaplnila misku pohanková kaše, tak Hanáci měli raději ječné krupky. Nejvzácnější bývala kaše z pšenice nebo krupice, která se dostala jen na nedělní stůl či na Vánoce.