UYN zimní kolekce. Když jdeš svou cestou

Itaské překvapení….

Před pár měsíci se UYN pochlubil povedenou zimní kolekcí, která nabízí mimo jiné i zajímavou výbavu pro cyklisty. Od hlavy až k patě se může vybavit věcmi s logem UYN. Čepka pod helmu, rukavice (ty už znáte z našeho testu), ponožky, dlouhé kalhoty zateplené dresy.

Když nám nedávno přišla krabice věcí k testování, při pohledu na dresy i dlouhé kalhoty, jimž dominuje pletenina nám bylo jasné, že máme před sebou hodně unikátní kousky. S vědomím, že Ital může zimu vnímat trochu jinak, jsme pro dresy rozšířily jejich využití na podzim a mírnější zimu. To v případě, že se dres bude používat jako finální vrchní vrstva. První testovací jízdy máme za sebou, ale nejprve vám zimní kolekci představíme.

Zateplený dres UYN SPECTRE

Tento dres je totálním spojením stylu a technologie. Na první pohled dres upoutá nejen výraznou barvou (vedle oranžové je v nabídce ještě varianta modrá), ale také výraznou „zrnitou“ texturou. Tohle ale není jen na efekt, UYN opět využívá tvar vlákna, které se pak odmění jak odvodem vlhka, tak funkcí izolační, kdy dres udrží teplo přicházející od pokožky. Zároveň díky technologii ISODOT umožňuje transport potu směrem ven.

 

Zadní díl je z více panelů. Oblast ramen je vyrobena technologií HYPERMOTION, tedy zcela bez švů, což nabízí maximální volnost pohybu. Střed je z prodyšnější, kartáčované mikroperforované tkaniny. Výsledek: opět prodyšnost, se zachováním tepelného komfortu.



Prodyšné oblasti dresu SPECTRE najdeme i na spodní části rukávu. Zkrátka hrají si tu s každým detailem, což mimo jiné ukazuje i tvar límce, který je vytvarován tak, aby vyhovoval pozici cyklisty a jeho pohybu hlavy.

A když se říká, že detaily tvoří luxus, tak tady je to třeba drobnost v podobě reflexního a duhového loga.

Standardem jsou silikonové proužky na spodním lemu, které zabraňují vyhrnování, sluší se také zmínit, že dres disponuje třemi kapsami na zadním díle. Spodek dresu je výrazně asymetrický, střih je přizpůsoben cyklistické pozici: kratší v oblasti břicha, prodloužená záda

Dres AIRWING WINTER

Další zajímavý dres, který je extrémně lehký, elastický, ale opět díky využití prověřených technologií právem spadá do kategorie zateplených zimních dresů.

Jemná hřejivá pletenina na předním a zadním dílem má v exponovaných místech v podpaží a na zádech jemné mikrootvory, které podporují prodyšnost.

Velmi zajímavé je zpracování rukávů a ramen, ty mají na povrchu jemné vlnky. UYN uvádí, že jde o technologii Haloflex, kdy trojrozměrná struktura zvyšuje roztažnost tkaniny a zároveň vytváří aerodynamický efekt na vnějším povrchu. Naproti tomu uvnitř v kontaktu s pokožkou se vytvářejí buňky, které zachytí vzduch a vytvoří tak izolační vrstvu.

Dres je v nabídce ve dvou provedeních, černé a modré.

Cyklistické kalhoty RIDEMILES

V zimním kompletu nemohou chybět dlouhé kalhoty, UYN je nabízí ve verzi s kšandami i do pasu. Pro variantu Winter byl využit prověřený a pohodlný střih z letní verze: tedy kombinace využití pleteniny a lycry. Pro zimu se změnila pletenina, zvýšila se její hustota a hřejivost, dostala odolnou vodoodpudivou úpravu proti stříkající vodě a nečistotám.

Střih se také změnil v oblasti břicha a zad tak, aby kalhoty poskytovaly zvýšenou ochranu před chladem. I tady je kombinace husté pleteniny a elastanu s větruodolnou úpravou.

I u kalhot Ridemiles se cílí na pohodlí a volnost pohybu, proto je hýžďová oblast vyrobena zcela bez švů. Jednotlivé díly tvořené pleteninou mají různé úrovně hustoty, podle potřeby prodyšnosti.

U dámského modelu se opět vsází na dámský střih kšand, UYN tak respektuje ženskou anatomii těla, kšandy jsou z jemné a pružné síťoviny, bez švů.

Kalhoty mají cyklistickou vložku HC120, je vyrobena z pěny s vysokou hustotou (120 kg/m³) a s prodyšným a antibakteriálním povrchem, který tvoří mikrovlákno s mikro podélnými kanálky, které umožní odvod vlhkosti.

Zakončení kalhot je širší manžetou, ale bez jakéhokoliv zipu, silikonu. To, že se nevyhrnuje zajišťuje její vnitřní povrch, který má trojrozměrné reliéfy, díky kterým materiál pěkně přilne k ponožce a zároveň je tu opět lepší cirkulace vzduchu.

Ponožky UYN AERO WINTER MERINO

Tyto jednoduché, ale sofistikované ponožky UYN jsou vyrobeny z kombinace vlny Merino a biovlákna Natex. Pro zvýšení schopnosti odvodu vlhkosti je použitá příze Texlyte Nano do zatěžovaných oblastí paty, špičky a stélky. Výrobce UYN opět využívá 3D strukturu své tkaniny, což vylepšuje cirkulaci vzduchu. Nohy budou v teple i při těch nejchladnějších vyjížďkách.  

Tolik základní informace o kolekci,kterou italský UYN připravil pro zimní a přechodové období.  Přehled dalších modelů a barevných variant najdete na stránkách výrobce. 
A teď pro tu nejlepší představu malá galerie.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková