Jak vypadá tvoje příprava na 24h závod? Přibliž nám tyto dlouhé závody z hlediska stravy…
Nemám speciální trénink na 24hodinové závody, trénuji 5x týdně, dva dny mám lehké vyjetí, nějakou doplňkovou aktivitu či úplné volno. S trenérem jsme denně v kontaktu a podle toho, jak se cítím, jak se mi jelo, ale i třeba s ohledem na počasí, mi přizpůsobí trénink na další den.
Z hlediska stravy je třeba před dlouhými závody 1-2 dny dopředu dbát na dostatečný příjem sacharidů. Během MS jsem nezvládla vedro a měla jsem pak velký problém cokoliv sníst, takže v noci mě zachránily preclíky a gumové bonbony.
ME už bylo více pod kontrolou, neustále jsem měla studené pití – ionťáky, vodu, v pozdějších hodinách pro změnu colu s vodou či sladký čaj. A každou cca půl hodinu jsem doplňovala na střídačku tyčinky, gely, rýžové koláčky, želé tyčinky, toasty, energetické bonbony, kus jablka, banánu. Na závod si vždycky připravíme spousty jídla, protože nevíme, na co bude chuť a pak většinu vezeme zpátky.
Proti křečím vozím solné tablety a před závodem doplňuji magnézium. Po závodě je většinou žaludek jak na vodě, ale když se srovná, tak má člověk hlad a jí, aniž by měl pocit, že něco snědl.