Kristýna Zemanová po kolizi na startu 10. ve SP v belgickém Maasmechelenu

První porovnání se světovou konkurencí naznačilo české šampionce i přes komplikace na startu velmi slibnou formu

Česká jednička se poprvé v letošní sezóně utkala s nejlepšími světovými cyklokrosařkami a to v belgickém Maasmechelenu. V závodě, v kterém dominovala Nizozemka van Empel dokázala vybojovat desáté místo a vyrovnala svůj dosavadní nejlepší výsledek v seriálu, to se jí zadařilo vloni ve Val di Sole. Česká suverénka ale měla na lepší umístění, jenže po celý závod musela dohánět obrovskou ztrátu z úvodních metrů, kdy ji bezprostředně po startu zablokovaly dvě soupeřky, jež před ní upadly. Česká mistryně klesla až do třetí desítky a nabrala velké manko. Stíhací jízda ji nakonec vynesla velmi pěknou desátou příčku.

„Škoda toho zaváhání v prvním kole. Dost jsem ztratila, začínala jsem závod skoro ze samého konce. Dneska jsem měla dobré nohy, cítila jsem se fakt skvěle. Troufám si říct, že pokud by nedošlo k nešťastnému karambolu, tak bych asi soupeřila s nejlepšími třiadvacítkářkami – pátou Schreiber a šestou Bentveld. Cítím, že forma docela je. Takže jenom doufám, že smůlu jsem si už vybrala,“ věří Kristýna Zemanová.

 

Kristýna Zemanová tak znovu ukázala, že má týden před evropským šampionátem slibnou formu a i přes tuto kolizi dojela ve své kategorii do 23 let na třetím místě. Minulý týden absolvovala reprezentační soustředění a už tam si střádala plány na taktiku pro úvodní SP.

„Chtěla jsem být co nejvíc vpředu. Ale tím, že je to první větší porovnání se zahraniční konkurencí, těžko odhadnout, čeho jsem vůbec schopná. Doufám, že minimálně zopakuji umístění do první patnáctky,“ plánovala si s tím, že by bylo dobré se vyvést za Lucemburčankou Schreiber, která je dle zkušeností Kristýny docela divoká a má rychlé začátky.

Průběh závodu měl sice jiný scénář, ale přání vejít se mezi patnáctku nejlepších se povedlo.

Na solidním 25. místě skončila další česká reprezentantka Kateřina Hladíková, také závodnice v kategorii do 23 let.

Výsledky ženy
1. Fem van Empel (NED, Jumbo Visma) 51:46
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED, Alpecin Deceuninck) +1:28
3. Aniek van Alphen (NED, Cyclocross Reds) +1:42
4. Inge van der Heijden (NED, Crelan Corendon) +2:00
5. Marie Schrieber (LUX, SD Worx) +2:03

10. Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team) +2:53
25. Kateřina Hladíková (Brilon Racing Team) +5:27

Kompletní výsledky ZDE

Zdroj, foto: Cyklokros.cz, Fb

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková