Podzimní nadílka-potěš sebe i své kolo kolekcí Terrazo či Flowers

Brašny nejen na bikepacking

I když letošní podzim nadělil cyklistům mimořádnou porci krásných dní, je třeba přijmou realitu, za chvíli je tu listopad a v tomhle čase už se nám v hlavě honí tipy na vánoční dárky. Dnešním tipem přispějeme i my. Ale nemusí to být nutně jen dárek, ten kdo jezdí celoročně, právě některý z představených kousků užije i v nadcházejícím čase.

Tyhle designově hodně povedené brašny jsme viděly na prezentaci novinek slovenské značky Kellys, kdy byly představeny v sekci věnované dámské cyklistice. Sklidily obdiv, a to nejen za provedení, ale právě za svůj neotřelý design. Možnost pro ty, co nechtějí černé nebo jen jednobarevné. Jejich výroba se trochu zpozdila, ale jak se říká, vše má svůj čas. Takže v obchodech se objevily nedávno.

Úkolem každé brašny na kolo je pojmout a udržet v suchu a bezpečí nezbytnosti pro výlety v přírodě i cesty po městě. Zároveň chceme jejich kvalitní zpracování i odolnost. Brašny jsou i variantou pro ty, co nechtějí vozit batoh a třeba ani ledvinku, která může být pro někoho obtěžující tím, že se upíná přes břicho.

A pak samozřejmě brašny nutně potřebují dobrodruzi, co si nabalí kolo a vyráží na své toulky. Na den, dva nebo i víc.

Celly

Brašna Celly patří do kategorie malých brašen na horní rámovou trubku. Je z odolného materiálu, kombinace polyesteru a nylonu je pevná a zároveň se dobře impregnuje. Upíná se pomocí pásků ze suchého zipu k představci a rámovce.

Vrchní část je průhledná, kapsa slouží k uložení mobilního telefonu. A nebojte, svou velikostí pojme rozměr až do 5,5 place. Svrchní materiál je pružný, což umožní snadno ovládat telefon bez vyndávání.

Rectangle a Wedge

Je libo do rámu malou nebo větší? Stačí vybrat model Rectangle nebo Wedge. Prvně jmenovaná má menší obsah, vyplní jen část rámového trojúhelníku, Pro obě platí, že jsou opatřeny pevným 25 cm zipem, Wedge má navíc vnitřní síťovanou kapsu, která zajistí lepší uspořádání věcí, co potřebujete odvézt.

Tilt

Pokud chcete výbavu na delší dobrodružství, nesmí chybět podsedlová brašna. Model Tilt můžete pořídit ve dvou velikostech, buď s obsahem 0,3 nebo 0,5 litru. Obě velikosti jsou pevně vyztuženy, aby držely tvar. Uvnitř brašny vás potěší vnitřní přepážka, kam lze uschovat nářadí nebo náhradní bombičky s CO2, nebo úplně jiné pro vás nezbytné věci. Zip lemuje zadní stranu, takže se snadno dostanete k uloženým věcem.

Spice City

Poslední do party designových brašen Terrazzo je Spice City. Pokud máte na kole zadní nosič, tam tenhle model padne jak ulitý. A pojme toho docela hodně, má totiž objem 10 litrů. Velkou výhodou je možnost libovolného vnitřního rozčlenění. Spice City má navíc k dispozici dvě boční kapsy, takže vše, co budete chtít přepravit najde přesně svoje místo.

A ještě jeden bonus vám Spice City nabídne a tím je úchyt na zadní světlo.

Kolekce je v nabídce ve dvou designech: Terrazzo a Flowers,  ceny jednotlivých brašen jsou v rozpětí 340 až 1320 Kč.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková