Smůla Pauline Ferrand-Prevot, kvůli nemoci nejspíš nenastoupí k obhajobě titulu mistryně světa na gravelu

Francouzská hvězda se kvůli přetrvávající únavě podrobila lékařskému vyšetření, výsledek je pozitivní test na Covid. Obhájkyně titulu se tak s největší pravděpodobností nepostaví na start světového šampionátu na gravelu

Po zisku dvou titulů mistryně světa v skotském Glasgow zvládla Pauline Ferrand Prevot dva SP v Andoře a v Les Gets a také test event na olympijské trati v Paříži. Ve všech se dokázala prosadit na stupně vítězů, ale ne na ten nejvyšší. Jak sama sdílela na sociálních sítích, necítila se při síle, naopak vnímala přetrvávající únavu.

V čase, kdy v zámoří vrcholí dvěma závody letošní seriál Světového poháru horských kol v short tracku a olympijském cross country a to ve Snowshoe v USA a Mont-Sainte-Anne v Kanadě si multisportovní hvězda zvolila jiný program. Nejprve účast na evropském šampionátu na gravelu a o týden později obhajobu titulu světové šampionky v této disciplíně.

Gravel World Championchips měl vloni svou premiéru a zde se právě Ferrand Prevot zapsala do historie, když vyhrála závěrečný sprint se Švýcarkou Sinou Frei a získala tak svůj první titul v této disciplíně a zároveň čtvrtý titul během 7 týdnů.

Letošní světový šampionát se jede v Itálii už 7. října a s největší pravděpodobností bude bez Pauline.

„Od Les Gets nic nejde správným směrem. Pokaždé jsem se dokázala prosadit, abych ze sebe vydala to nejlepší a dosáhla dobrého výsledku, ale minulý týden během testovací akce v Paříži jsem se znovu začala cítit unavená a bez energie. Před pár dny mi začalo být ještě víc špatně. Bohužel, Covid mě znovu dostal,“ napsala na svůj Instagram Ferrand-Prevot.

Mistryně světa Pauline Ferrand-Prévot tak odstoupila už z prvního plánovaného závodu, kterým bylo kontinentální mistrovství UEC v Oud-Heverlee v Belgii. Právě zde ji zastihla slabost a následně se podrobila testu na COVID, který byl pozitivní.

Světový šampionát na gravelech bude mít ale na startovní listině další velká jména, a to i ze silničních týmů: členku stáje SD Works Lorenu Wiebes, která je čerstvou vicemistryní Evropy v gravelu, Fem van Empel z Jumbo Visma, která velmi úspěšně kombinuje silnici a cyklokros, či Tiffany Cromwell z týmu Canyon Sram, která před pár dny vybojovala titul mistryně Evropy v této off road disciplíně.

A ještě jedna zajímavost, divoké karty pro světový šampionát získaly nizozemské cyklistky Demi Vollering, vítězka Tour de France Femmes, loučící se megastar Annemiek van Vleuten a Riejanne Markus.

Na startu se naopak neobjeví další z širšího okruhu favoritek na medaili Marianne Vos, která se zotavuje po operaci ilické (kyčelní) tepny.

Zdroj: cyclingnews

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková