Spanilá jízdy Kristýny Zemanové, bere druhé vítězství v cyklokrosovém poháru Toi Toi cupu

Druhý díl Českého poháru v cyklokrosu se jel v Mladé Boleslavi, suverénní jízdu předvedla Kristýna Zemanová

Po úvodním závodu seriálu TOI TOI Cupu v Kolíně bojovali čeští i zahraniční cyklokrosaři o pohárové body na tradičním okruhu v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi.

Podobně jako v Kolíně si závod žen zcela suverénně podmanila úřadující šampionka Kristýna Zemanová z domácího týmu Brilon Racing.  Hned v prvním kole ukázala záda všem soupeřkám a bylo jen otázkou s jakým náskokem přijede do cíle.

“Jelo se mi dobře, cítila jsem se silně celý závod. Přede mnou ani za mnou nikdo, takže jsem si mohla jet své tempo a soustředila jsem se jen na svůj výkon. Zatím vše vypadá dobře, mám kvalitně natrénováno a doufám, že i ve Světovém poháru se budu držet vepředu,” řekla Zemanová.

Za Kristýnou se dvě kola dřela skupina šesti závodnic, ale pak se roztrhala. O druhé místo bojovaly dlouho spolu Slovenka Viktória Chladoňová s Kateřinou Hladíkovou (Brilon Racing Team). Hladíková s Chladoňovou spolu vydržely až do závěrečného okruhu, nakonec fanoušci vyburcovali k úspěšnému finiši domácí cyklokrosařku a ta tak slavilo druhé místo.

Závod měl ale i své smolařky, bronzová medailistka z Kolína Tereza Tvarůžková nastoupila do závodu s nachlazením a na lepší, než 9. místo to nestačilo. Fyzicky ve výborné formě se cítila další z domácích cyklokrosařek Barbora Jeřábková, které velmi dobře odstartovala a držela kontakt s nejlepšími, ale po defektu se propadla až ke dvacáté pozici. Postupně se prokousávala startovním polem a závod dokončila na šesté příčce.

Ženy
1. Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team) 47:44
2. Kateřina Hladíková (Brilon Racing Team) +0:40
3. Viktória Chladoňová (SVK, Climberg Sport Team) +0:44
4. Dominika Wlodarczyk (POL, MAT Atom Developer) +1:09
5. Nikola Bajgerová (MAT Atom Developer) +1:15

 

 

Kompletní výsledky ZDE

Zdroj:cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková