Nosková se vrací k cyklokrosu. Chce domácí titul a startovat na MS

Nový tým a nová energie pro Nikolu Noskovou

Je to pár týdnů, co jsme pro vás nahráli podcast s Nikolou Noskovou. Její příběh byl silný, vicemistryně světa a držitelka tří evropských medailí ze silnice i cyklokrosu zmínila, že má sice chuť závodit a vrátit se k cyklokrosu, ale bohužel, nemá vlastně ani na čem trénovat. To už ale minulost, Nikola Nosková oznámila přestup do jabloneckého týmu Czech MultiSport Coaching.

 

Letošní sezóna měla pro českou cyklokrosařku Nikolu Noskovou zvláštní průběh. Nejprve zazářila ve World Tour závodech pod křídly španělském týmu Zaaf, jenže ten ještě na sklonku jara zkrachoval. Nikola Nosková se tak uprostřed rozjeté sezóny vrátila zpět do Čech. Ještě zkraje října byla bez angažmá, nyní se Nikola připojuje k týmu Czech MultiSport Coaching, který jí poskytne veškeré potřebné materiálové, tréninkové a závodní zázemí. Oporou jí může být i velezkušená lyžařka, triatlonistka a cyklistka Helena Karásková.

S podporou nového týmu má Nikola jediný cíl – získat titul mistryně republiky, což by jí zajistilo účast na mistrovství světa v Táboře. A tam zabojovat za co nejlepší výsledek.

Nikola Nosková prozradila, že jejím snem je reprezentovat Českou republiku na domácím mistrovství světa. “Je to něco, co mi leží v srdci. Měla jsem tu čest jezdit za španělský tým, což bylo pro mě velkým dobrodružstvím, ale přineslo to i velké rozčarování. Teď chci být zpátky a na českých tratích se budu snažit se získat titul mistryně republiky a zajistit si účast na mistrovství světa,” uvedla Nosková.

 

Jejím prvním závodem v novém dresu bude závod českého poháru v Rýmařově, který se uskuteční již tuto sobotu. Tento závod bude pro Nikolou Noskovou nejen prvním startem v cyklokrosové sezóně, ale také příležitostí získat důležité UCI body, které nutně potřebuje k lepší pozici na startu při světovém šampionátu v Táboře.

Nikola Nosková si je vědoma náročného úkolu před sebou, ale s odhodláním a podporou svého nového týmu věří, že může dosáhnout svého cíle.

Fanoušci ženského cyklokrosu budou určitě s napětím sledovat, jak si Nikola povede, vždyť to byla právě ona, kdo vydoloval na táborské trati před 6 lety evropský bronz. Tenkrát ještě v kategorii do 23 let. Na jaké umístění to Nikole vyjde na její oblíbené trati na MS? To si musíme počkat do února…

Zdroj:cyklokros.cz
Foto:Vl. Karásek a archiv N.Noskové

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková