Jarmila Machačová veze bronz z ME v bodovačce!

Nová hračka mu udělala radost, říká s nadsázkou o čerstvě vybojované medaili Jarmila Machačová, maminka patnáctiměsíčního syna Ríši

Jarmila Machačová vybojovala ve čtvrtém dnu evropského dráhového šampionátu v nizozemském Apeldoornu bronzovou medaili v bodovačce. Závod ovládla Belgičanka Lotte Kopecky, druhá skončila Yvonne Stenberg z Norska.
“Od začátku se mi jelo dobře. Šla jsem hned v úvodu do úniku, ale byla jsem tam bohužel sama a bála jsem se, možná jsem z toho měla vytěžit víc. Ovšem podařilo se mi získat nějaké body, a to bylo dobré. V celém závodě jsem si nenechala nic ujet a hlavní pak bylo vítězství v závěrečném dvojnásobně bodovaném spurtu, do kterého jsem si šetřila síly. Měla jsem na této dráze dluh, jednou jsem zde ze třetího místa dvě bodování před koncem spadla, takže dneska jsem to napravila,” řekla Jarmila Machačová.


„Před závodem jsem doufala v takové 5. místo, poslední dobou se mi nejezdilo moc dobře, ale v mé situaci nikdo neví, který závod může být poslední, a to mě vždy hodně namotivuje,“ uvedla ještě Jarmila. Mezi prvními gratulanty byl její syn Richard, kterému bude zanedlouho patnáct měsíců. “Měl radost, má novou hračku, medaili,” dodala s úsměvem Machačová.

Zdroj: TZ, foto: Jan Brychta

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková