Hodně nás zajímá, jak se stravuješ během závodní sezóny. Co jíš a čemu se naopak vyhýbáš? Jaká jídla máš oblíbená? Jak si vedeš v kuchyni? A řešila jsi někdy svůj jídelníček s výživovým poradcem?
Já se stravuji celý rok skoro stejně, jen ve výjimečných situacích si dopřeji něco trochu ,,nezdravého”. Miluji ovoce a zeleninu, takže to je součást každého jídla. Snažím se mít každé jídlo vyvážené a zastoupené bílkovinami, sacharidy a zdravými tuky.
Miluji italskou kuchyni, takže nejraději mám těstoviny na jakýkoliv způsob, rýži, noky, brambory s nějakým masem, saláty. Vyhýbám se vysoce průmyslově zpracovaným potravinám, tučným jídlům a slazeným limonádám.
Nejčastěji piji vodu, čaj a kávu. Moje oblíbená snídaně je ovesná kaše s banánem a čokoládou nebo jablkem a skořicí. K obědu těstoviny se zeleninou, rajčatovým protlakem a parmezánem. Já vařím a peču strašně ráda, takže naše kuchyň doma je vlastně moje.
Zkouším pořád něco nového, a kolikrát mi jídlo chválí i babička, což je velká kuchařka. Takže si troufám říct, že vařím snad docela dobře. Jídelníček jsem zatím s výživovým poradcem neřešila, studuji dálkově kurz výživy, abych byla schopna si to řešit sama.
Cyklokros i cyklistika obecně je náročný sport i z hlediska častého výkyvu počasí. Jak si udržuješ svoje zdraví a čím podporuješ imunitu? Jsou nějaké konkrétní potraviny nebo doplňky stravy, které přes zimní období zařazuješ do jídelníčku více?
Kromě hromady ovoce a zeleniny, které jím opravdu pořád podporuji svou imunitu klasickými vitaminy a minerály – B, C, D, hořčík, vápník, železo.