Canyon připravil smlouvu století. Pro Mathieua van der Poela

Nestává se každý den, že bychom psaly hot news ze světa mužské cyklistiky, ale když jde o výjimečné osobnosti a události, stojí to za to. A tak přinášíme velmi zajímavou zprávu ze sídla Canyonu v Koblenzi, kde Mathieu Van Der Poel podepsal velkou smlouvu. Fenomén Mathieu svázal svou budoucnost se značkou Canyon na příštích 10 let! Jde o jednou z nejdelších známých smluv v historii profesionální cyklistiky.

Canyon tak zcela výrazně vyslovil důvěru v to, že talentovaný devětadvacetiletý Nizozemec, současný mistr světa v silniční cyklistice i cyklokrosu vystoupí na nejvyšší stupně vítězů ještě po mnoho let.

Už teď má fenomenální rekord. Od konce roku 2017, kdy začalo jeho partnerství s Canyonem si totiž připsal na své konto 163 vítězství v silničních, cyklokrosových i mountainbikových závodech.

 

Mathieuovo vítězné myšlení sdílí i společnost Canyon Bicycles, která od svého vzniku v roce 2002 investuje do sportovců a výkonnostní cyklistiky jako cestu k průkopníkům technologických inovací.

„Srdcem spolupráce je kolektivní touha neustále posouvat hranice a zvyšovat výkon. Mathieuovo pátrání po tom nejlepším je skutečnou inspirací pro naše inženýry a týmy vývoje produktů,“ řekl generální ředitel Nicolas De Ros Wallace.

Stejné nadšení z dlouhodobé spolupráce sdílí i Mathieu van der Poel: „Canyon je neuvěřitelný partner. Vyvinuli jsme společně kola, které mi pomohly uspět v klasice, mistrovstvích světa a Grand Tours. Ale stále jsem neuvěřitelně hladový po úspěchu. Mám na paměti několik milníků, včetně olympijských her v Paříži letos v létě.

S Canyonem, kde pracují naplno vývojové a výzkumné týmy sdílíme stejnou vítěznou mentalitu a s touto novou smlouvou jsme plně v souladu s našimi ambicemi pro další fázi mé kariéry.”

V samostatné dohodě prodloužil Canyon své partnerství s týmem Alpecin-Deceuninck a Fenix-Deceuninck a pokračuje tak ve spolupráci, která začala na konci roku 2017. Vedení týmů má dlouhodobou vizi vytvořit vůbec první multidisciplinární tým, sestavený s nejlepších a nejtalentovanějších jezdců své generace. A to, že to myslí vážně dokazuje třeba i angažmá jedenadvacetileté Nizozemky Puck Pieterse, která už vloni podepsala smlouvu do roku 2027. 

Autor: TZ Canyon.com, foto by ©kramon/Canyon

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková