Parťačky (nejen) na silnici. Zkuste POC Agile nebo 100% Sling

Rukavice jsou drobný, ale důležitý doplněk každé vyjížďky, tréninku, co může docela intenzivně ovlivnit to, v jakém komfortu máme ruce, jak pohodlně a bezpečně držíme řídítka. Zkrátka a jednoduše, i tenhle doplněk je dobré pečlivě vybírat. Dnes představujeme dva modely, které se mohou stát žhavými kandidáty, pokud potřebujete přidat do své výbavy kvalitní, odlehčený model.

Krátkoprsté rukavice patří nejen na silnici, ale stále je vozí i početná skupina těch, co jezdí na biku. Po čase se také vrací i do profesionálního pelotonu, kde se v posledních letech hodně ujaly rukavice dlouhoprsté.

Rukavice značky POC a 100% lze bez pochybností zařadit do kategorie kvalitních, precizně zpracovaných a také ideálních pro teplé počasí. 

K testu jsme si vybraly oba modely ve vel. L, který testérce perfektně sedne, ruce naší modelky by mohly mít vel. M. 

POC Agile

Model Agile Short nabízí POC ve šesti barevných odstínech. Vedle klasiky, což je bílé a černé provedení, nechybí současné trendy barvy, krásný odstín fialové, nebo pro gravel povedené zelené. Tuto čtveřici pak doplňují dva odstíny modré ve světlém a tmavém provedení.

 

Rukavice je navržená pro teplé jarní a letní dny, jako materiál je tu použitá lehká a velmi prodyšná síťovina, která zajišťuje odvětrání a tvoří svrchní část rukavice. Je čtyřsměrně strečová, což zaručí žádoucí obepnutí kolem hřbetu ruky. Zbylá část je z tenké umělé kůže, vnější část palcové strany je pak z jemného mikroplyše – toto místo slouží na utírání potu.

Dlaň má drobné perforace, ta mají úkol jasný: zamezit zpocení ruky, což by s sebou neslo nepříjemný pocit i při úchopu řídítek.

Naopak o pevné a bezpečné držení, kdy je zcela nežádoucí, aby ruka v rukavici jakkoliv klouzala se postarají čtyři silikonové oválné potisky na spodní části každého prstu (vyjma palcové oblasti).

V místě zakončení spodního lemu je malé poutko pro pohodlnější oblékání rukavice, mezi ukazováčkem a prostředníčkem je také malé „ouško“, které naopak pomáhá při sundávání rukavice po jízdě.

Rukavice Agil jsou v nabídce ve 4 velikostech a cenovka je stanovená na 790 Kč. 

100% Sling

Pokud jsme popisovaly rukavice POC Agile jako lehké, tak model Sling z nabídky značky 100% je ultralehký a nabídne při nošení pocit „druhé kůže“. Každý detail je zde promyšlený a propracovaný, naopak tu není snad ani gram zbytečný.

Svršek rukavice je z ultralehké strečové tkaniny, jejíž povrch ale působí do jisté míry odolně, dává pocit, že i při případném pádu budou vaše klouby ruky ochráněny.

Rukavice má pro maximální prodyšnost laserem vyřezávané perforace, jak na hřbetu tak i v oblasti prstů.

Dlaň je z velmi pružné a jemné umělé kůže, také plně perforovaná. V spodním okraji je malá pružná manžeta s drobnou aplikací pro pevný úchop při sundávání rukavic.

Propracovaný je i prostor mezi prsty, na který je použitá ultralehká, jemná síťovina. Díky tomu se zvyšuje proudění vzduchu a tenhle detail tak umocňuje celkovou prodyšnost rukavic.

Spodní okraj rukavice je na svrchní části zakončen ohnutím a zažehlením, takže kůži nedráždí žádný zbytečný šev.

Rukavice Sling dokonale padnou, kdo preferuje hladkou dlaň, bez gelové výstelky, těsný kontakt s řídítky, měl by je zařadit mezi velké kandidáty ve svém výběru. V nabídce je i dlouhoprstá letní varianta.

Za tento model, který má pánskou i dámskou verzi a výrobce nabízí v rozsahu vel. S až XL, zaplatíte 940 Kč, při troše štěstí najdete u obchodníků i s menší slevou.

Přehled všech barevných variant a mnoho dalších modelů najdete na stránkách českého zastoupení značek POC a 100% – Levelsport Koncept.



Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková