Blog DNK. Letní radosti #1. Ella, ráj a tvarohová pizza

Příběhy, co potěší. Přidáte se?

Blog DNK je váš. A pro vás. Taky víme, že přináší inspiraci, motivuje anebo – což je ale taky důležité, vás prostě jen baví příběhy číst.

Léto je v plném proudu a určitě přináší spoustu zážitků. S kolem, i bez něj. Pestrá všehochuť, přesně tak, jak má život vypadat. Pojďme si ty hezké chvíle sdílet.

Co ti udělalo radost? Byl to nějaký výkon, co jsi zvládla na kole? Nebo jsi objevila zajímavý kout kraje, u nás nebo v zahraničí, který tě překvapil?
Nebo to bylo úplně něco jiného, co ti vykouzlilo úsměv ve tváři a zlepšilo ten den náladu? Napiš nám!

A protože napříč generacemi se razí heslo: člověk má jít příkladem, začínáme u nás v redakci DNK.

Ella, ráj a tvarohová pizza

Minulý víkend jsem si užívala roli babičky. Naše téměř tříletá vnučka Ella je šídlo, tak jak to ale milujeme, takže se vždy snažíme vymyslet program, který ji bude bavit a taky ji utahá. V neděli dopoledne jsme vyrazili z naší chaty v Českém ráji  autem do blízké skalní oblasti Příhrazy. Známe to tam dobře, takže plán jasný: „procházka“ po červené turistické značce přes pískovcové schody, které pro ni budou malým horolezeckým výkonem, některé jsou do výšky jejího pasu. Kam dojdeme, respektive dolezeme, je jedno. V tomto případě platí, že i cesta může být cíl.

Ve vaku DNK nesu pití, sváču, mobil. Ella si to užívá a všechno, co vidí kolem sebe komentuje. Na svůj věk je neskutečně ukecaná. „Kam jdou?“ „A proč?“ „A co to má ten kluk“? Ahoj holčičko!“ „A co je to skála?“ „A co je to lano?“ „A až budeme mít ten provázek, tak tam polezeme?“

Minul nás táta se synem, s menším odstupem za nimi šla jeho mamka. Ella slušně pozdravila, „holky“ se daly do řeči. Asi po půl minutě se na mě sympatická paní (teď už vím, že to byla Blanka) podívala a říká: Dámy na kole! Znáte je?  Koukám na ten batůžek, tak jsem se osmělila se zeptat. Díky nim mám úžasný recept na tvarohovou pizzu bez lepku.

Představila jsem se…a společně jsme vystoupaly téměř na konec prudkého stoupání. „Kolo úplně nemusím, jako jezdit každý víkend, ale baví mě si o tom číst. Jak kdo kde byl, jak řeší bolavej zadek a samozřejmě pak ty zdravé recepty,“ vysvětlovala mi Blanka svůj vztah k našemu magazínu.

Bylo to moc fajn setkání. Maličkost, která ale moc potěší. Protože v dnešní době se na nás z různých stran hrnou negativní zprávy, kdy se lidé pod anonymitou pouští do zlých, arogantních až nenávistných komentářů čehokoliv. A najít si chvíli na pochvalu, pozitivní feedback je čím dál vzácnější. Takže tohle byla moje malá letní radost.

PS. A tady je odkaz na ten vychvalovaný recept na bezlepkovou pizzu od naší výživové specialistky Báry. 

Máš taky nějaký příběh, který ti udělal radost? Napiš nám!

Nepotřebujeme dlouhé romány, pokud ti to nejde samo, když přidáš fotku, bude to báječné. A my pak pošleme zveřejněným příběhům drobný užitečný dárek! 

Pište nám na emailovou adresu: damynakole@gmail.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková