Buďte v teple ! Redakční test GORE Phantom Lady 2 WS

Testujeme pro vás….tentokrát jsme vyzkoušely cyklistickou bundu GORE Phantom 2 Lady , ideální na vaše vyjížďky v chladných dnech.

Přinášíme druhý ze slibovaných testů bund Gore. Mimořádně prosluněný podzim skončil, přichází čas na zateplené oblečení, ať ještě chcete prohánět svého bika a nebo se chystáte na alternativní sporty – turistiku nebo (možná už brzy) na běžky. Pro toho, kdo potřebuje oživit svůj šatník, máme tip na víceúčelovou  softshellovou bundu GORE Phantom Lady 2 WS.

Zatím co předchozí kousek z nabídky značky Gore se dal sbalit do kapsy dresu a byl k užitku pro nečekané ochlazení, dnešní testovaná bunda je skvělým pomocníkem pro případ opačný. K tomu se dostaneme za chvíli, nejprve přiblížení kombinací materiálů, z kterých je vyrobena.

GORE Phantom Lady 2 je velmi propracovaná softshellová bunda. Na předních panelech, části rukávů a zadním dílu je windstopperová membrána, která zajišťuje odolnost proti nepříznivých povětrnostním podmínkám. A protože tkanina s membránou má přeci jen trošku menší elasticitu, jsou tu panely – na bocích, v zadní části rukávu a ve středu zadního dílu, které tvoří 92 % polyesterového vlákna a 8 % elastanu, tudíž pohyb v bundě je příjemný, bez omezení a pocitu, že by vás cosi táhlo. A zároveň, při zvýšené fyzické aktivitě je zajištěná prodyšnost díky kombinaci dvou materiálů,resp. více panelovému střihu.

Pokud jsme Gore Phathom  Lady 2 nazvaly jako víceúčelovou, je primárně určená pro cyklistiku, kde její variabilitu jistě oceníte. Bunda disponuje odepínacími rukávy, díky kterým se  během krátké doby stane šikovnou vestou. Namísto dlouhých teplých rukávů vám, oproti běžné vestě, zůstanou krátké, elastické rukávky, co  ochrání při jízdě před proudícím chladných vzduchem vaše ramena. Přední i zadní část rukávu má zip samostatný, tudíž se nikde neláme, netlačí. Raglánový střih také perfektně sedí.

Na zadním díle nechybí tři kapsy, dostatečně hluboké na úschovu nutných nezbytností na vaši vyjížďku. Vnitřek středové kapsy je ze síťoviny-aby se vám zbytečně nepotila záda zdvojením materiálu.

Rukávy jsou, jak už jsme zmiňovaly, z více panelů, mají lehce upravený tvar pro ohyb v lokti, vsazený klín s pružného softshellu je nejen zdobivý, ale především tvoří příjemnou, nikde neškrtící manžetu rukávu.

Reflexní potisk a lemování najdete na předním díle, na rukávech, u kapes, ale také po odepnutí, na krátkých rukávkách.

Těžko hledat na této bundě chybky, decentní grafitové šedá barva, v kombinaci s růžovými prvky vás módně podrží i v následujících sezónách, o kvalitě není pochybu. Možná na silnici trochu nevýrazná, ale to lze dohnat jinými doplňky. Cena 4299,- Kč, je odpovídající, vzhledem k tomu, co vše vám bunda nabízí .  Jste-li bikerka, která ráda jezdí na kole i v chladných dnech, nákupem GORE Phantom Lady 2 neuděláte chybu.

Kde objednat ?  www.progresscycle.cz

Autor : Kája Polívková
Foto: DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková