Již zítra premiérový závod žen na Pražských schodech!

Po starých Zámeckých schodech a přilehlých uličkách Malé Strany se v úterní odpoledne budou prohánět bikeři a v letošním roce budou premiérově v samostatném závodě i ženy.

Jeden z největších a rozhodně nejatraktivnějších mezinárodních městských závodů Pražské schody sice už dámy v akci zažil, ale vždy šlo jen o jednu, dvě statečné, bojující v pánském pelotonu nebo v VIP závodě. Letošní rok přináší historickou změnu – pro ženy a juniorky je vypsán samostatný závod.

Největší hvězdou závodu bude rodačka z Varšavy, Maja Włoszczowska, která jezdí za Kross Racing Team. Usměvavá polská bikerka má ve své sbírce úspěchů stříbrnou medaili z olympijských her v Pekingu, je mnohonásobnou medailistkou ze závodů mistrovství světa a Evropy, dále je držitelkou několika titulů mistryně Polska v cross country a je také držitelkou dvou řádů prezidenta Polské republiky za zásluhy v oblasti sportu.

kross-racing-team-2016-maja-wloszczowska
Maja Wloszczovwska na tiskové konferenci svého týmu Kross Racing

 

Sekundovat jí bude aktuálně druhá nejlepší česká závodnice XCO Karla Štěpánová (KONA Cycling Point), která svými výsledky pomalu vstupuje mezi širší světovou elitu.  Stranou určitě nebude chtít zůstat naše úspěšná česká reprezentantka v cyklokrosu Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec nad Nisou), krátký a intenzivní závod jí bude určitě sedět.  Mezi favoritky bude patřit i Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna – Accolade), která patří mezi technicky nejlepší české bikerrky. Z mladších nadějí se představí  Barbora Průdková (Nutrend Specialized Racing), překvapit však může kterákoliv z dalších přihlášených.

Ženy pojedou na stejné trati jako muži, v délce 20 minut + 1 kolo.
Start je naplánovaný na 16:55 h, slavnostní vyhlášení pak na 17:20 h, kdy si tři nejlepší závodnice převezmou ceny na pódiu, v blízkosti Pražského hradu.

Autor: Kája P.
zdroj: prazskeschody.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková